stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Britanske sužnje imele »isto ideologijo« kot mučitelja

Deli na:
Britanske sužnje imele »isto ideologijo« kot mučitelja

Foto: Reuters

Britanski preiskovalci razkrivajo nove podrobnosti bizarnega primera suženjstva, v katerem je starejši par več desetletij zadrževal tri ženske. V ozadju primera bi lahko stala sektaška organizacija. Starejši dve žrtvi naj bi namreč v stik z mučiteljema prišli preko "skupne politične ideologije", so včeraj razkrili preiskovalci.

Preiskovalci sumijo, da bi jih lahko sledi vodile v smeri polverske sekte. "Verjamemo, da sta starejši žrtvi moškega osumljenca srečali v Londonu preko skupne politične ideologije in da so živeli na skupnem naslovu v nekakšni komuni," so sporočili iz londonske policije.

Starejši par, moški in ženska, oba stara 67 let, naj bi tri ženske v hiši v Londonu v suženjstvu zadrževal najmanj 30 let. Sama naj bi v 60. letih prejšnjega stoletja v Veliko Britanijo prišla iz Indije in Tanzanije. Najmlajša žrtev, 30-letna Britanka, je domnevno vse življenje preživela v suženjstvu.

Policija zdaj preiskuje, kako je mogoče, da 30-letnice doslej nikoli niso prestregle socialne službe, saj je njeno rojstvo uradno registrirano, ni pa nobenih zapisov o obiskih socialnih delavcev na domu, kot je to običajno.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki povzema pisanje časnika The Guardian, naj bi bili 57-letna irska državljanka in 30-letnica mati in hči. Oče 30-letnice pa bi lahko bil osumljeni 67-letni mučitelj.

Sužnjelastniški par so v petek proti plačilu varščine izpustili na prostost do novega zaslišanja, ki bo predvidoma januarja. Vse tri pretresene žrtve pa so od osvoboditve 25. oktobra v oskrbi strokovnjakov.