Aljoša Bagola , izgorelost Svet24.si

Avtor najbolj prodajane knjige lanskega leta o ...

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

java, semeru, vulkan, ognjenik Svet24.si

Izbruh ognjenika usoden za 13 ljudi

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

ekonomska-šola-murska-sobota, šola, šolstvo, dijaki, študij Necenzurirano

Draga mati in foter, pustita me v šolo! #kolumna

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: bila sem prepričana, da me bo ...

doncic Ekipa24.si

ZAROKA, ki je navdušila VSE V DVORANI! ...

Svet

Brazilski zdravstveni minister naj bi v New Yorku kazal sredinec protestnikom, nato bil pozitiven na testu za koronavirus (VIDEO)

Deli na:
Brazilski zdravstveni minister naj bi v New Yorku kazal sredinec protestnikom, nato bil pozitiven na testu za koronavirus (VIDEO)

Marcelo Queiroga med domnevnim kazanjem sredinca protestnikom. - Foto: YouTube

Brazilski minister za zdravje Marcelo Queiroga, ki se je skupaj z brazilskim predsednikom Jairjem Bolsonarom udeležil zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov, je bil pozitiven na testiranju na novi koronavirus. Minister ostaja v izolaciji v ZDA, medtem ko se je preostanek brazilske delegacije že vrnil domov. Le en dan prej naj bi Queiroga iz kombija kazal sredinec protestnikom, ki so v New Yorku "pozdravili" brazilskega predsednika Bolsonara.

Brazilska vlada je sporočila, da se Queiroga, ki je bil na testiranju pozitiven v torek, počuti dobro. "Drugi člani delegacije so bili na testiranju negativni," so dodali po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Minister, ki je cepljen proti covidu, je na Twitterju sporočil, da bo zdravstveno ministrstvo ob spoštovanju vseh zdravstvenih protokolov "nadaljevalo odločen boj proti pandemiji v Braziliji".

Queiroga bo za čas trajanja izolacije ostal v ZDA, medtem ko se je preostanek brazilske delegacije že vrnil v domovino. Dan pred testiranjem je Brazilce razburil posnetek ministra, ki iz kombija, ki je brazilsko delegacijo peljal s sprejema na brazilski misiji v New Yorku, gestikulira protestnikom zoper Bolsonara. Po posnetku sodeč se zdi, da je Queiroga demonstrantom kazal sredinec.

Skupaj so tako po prihodu v New York, kjer poteka splošna razprava svetovnih voditeljev ob začetku 76. zasedanja Generalne skupščine ZN, okužbo s koronavirusom potrdili pri dveh članih brazilske delegacije.

Bolsonaro, ki je v torek kot prvi nastopil v razpravi voditeljev, sicer javnost razburja s svojim nasprotovanjem cepljenju proti covidu-19. Med potjo v New Yorku je bil večkrat tudi brez zaščitne maske. Lani je sicer covid prebolel in zatrjuje, da je to boljše kot cepljenje.

Loading...