franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Brazilija in Nemčija danes v prvem polfinalu svetovnega prvenstva

Deli na:
Brazilija in Nemčija danes v prvem polfinalu svetovnega prvenstva

Foto: Reuters

Nogometno svetovno prvenstvo v Braziliji se je prevesilo v zaključno fazo. Ljubitelji nogometa bodo videli še štiri tekme, prvi, polfinalni, že drevi in v sredo. V njih bodo igrale reprezentance, ki so že pred prvenstvom sodile v ožji krog favoritov. Danes ob 22. uri bo obračun med Brazilijo in Nemčijo, v sredo pa še Argentina - Nizozemska.

Kot se strinjajo strokovnjaki, imajo prav vse štiri polfinalistke možnost za končno zmagoslavje. Statistika podpira takšno razmišljanje. Brazilija je osvojila pet naslovov prvaka, več kot katerakoli druga izbrana vrsta, v polfinale pa se je prebila enajstkrat. Njena tekmica v Belo Horizonteju Nemčija je bila prvak trikrat, rekordnih 13-krat pa polfinalistka.

Brazilija in Nemčija se bosta šele drugič na svetovnih prvenstvih pomerili med seboj. Brazilci so edini prejšnji medsebojni dvoboj dobili z 2:0, in sicer v finalu SP 2002. Brazilci bodo brez poškodovanega Neymarja in kaznovanega kapetana Thiaga Silve. Posebej boleča bo odsotnost Neymarja, a v brazilskem taboru imajo menjave tudi zanj, med tistimi, ki imata največ možnosti za Neymarjevo mesto, sta Willian in Bernard. Nemški selektor Joachim Löw nima težav s poškodovanimi igralci, kljub temu pa se raje ne postavlja v vlogo favorita.



Sredin polfinale bo ob 22. uri v Sao Paulu, ta bo prav tako privlačen, ne nazadnje je Nizozemska finalist SP 2010, Argentina pa ima v svojih vrstah Messija. Selektor Argentine Alejandro Sabella bo moral zaigrati brez poškodovanega Angela di Marie, Louis van Gaal pa še ne bo mogel računati na Nigela de Jonga.

Argentinci so bili svetovni prvaki enkrat, obe ekipi pa sta po petkrat igrali v polfinalu. Pravzaprav se je prvič doslej zgodilo, da so se v polfinalu znašla štiri moštva, ki so že igrala v finalu mundiala. Niti eno od naštetih ni izgubilo tekme na SP v Braziliji.