porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Boris Johnson grozi, da Bruslju ne bo plačal milijardnega "računa za ločitev"

Deli na:
Boris Johnson grozi, da Bruslju ne bo plačal milijardnega "računa za ločitev"

Foto: Sta

Nekdanji britanski zunanji minister Boris Johnson, ki velja za enega najverjetnejših naslednikov britanske premierke Therese May, je izjavil, da bo zavrnil plačilo "računa za ločitev" v višini 39 milijard funtov (43,8 milijarde evrov), če Evropska unija Veliki Britaniji ne bo ponudila boljših izstopnih pogojev.

Velika Britanija bo plačala "račun"" samo, če bo "več jasnosti" glede sklenitve dogovora, je dejal Johnson v pogovoru za britanski časnik Sunday Times.

"Naši prijatelji in partnerji morajo razumeti, da bomo denar obdržali, dokler ne bomo imeli večje jasnosti glede poti naprej," je dejal. Opozoril je tudi, da bo zavrnil sporno varovalo o irski meji, ki ga vsebuje sporazum, povzemajo tuje tiskovne agencije.

"Vedno sem menil, da je zelo nenavadno, da bi morali pristati na izdajo čeka pred sklenitvijo končnega sporazuma," je dejal Johnson. Dodal je, da je denar "odlično mazivo" za dosego dobrega dogovora.

Potem ko je v petek s čela konservativne stranke tudi uradno odstopila britanska premierka Theresa May, ki ji poslancev britanskega parlamenta ni uspelo prepričati v podporo njenemu dogovoru o brexitu, se bo v ponedeljek uradno začela bitka za novega vodjo stranke. Premierske dolžnosti bo sicer Mayeva opravljala, dokler ne bo dobila naslednika.

Doslej je kandidaturo napovedalo 11 kandidatov, med katerimi imata poleg Johnsona največ možnosti aktualni zunanji minister Jeremy Hunt in minister za okolje Michael Gove.

Johnson je sicer v pogovoru za Sunday Times obljubil, da bo, če bo Mayevo nasledil na premierskem položaju, vodil državo tako, kot je vodil London, ko je bil župan.

loading...
Loading...