Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Nekdanji zvezdnik NFL Hernandez zaradi umora obsojen na dosmrtni zapor

Deli na:
Nekdanji zvezdnik NFL Hernandez zaradi umora obsojen na dosmrtni zapor

Foto: Reuters

Porota ameriške zvezne države Massachusetts je v sredo nekdanjega zvezdnika ameriške nogometne lige NFL Aarona Hernandeza spoznala za krivega naklepnega umora, zaradi česar je avtomatično obsojen na dosmrtni zapor. V Massachusettsu ni smrtne kazni.

Porota je sprejela teorijo tožilcev, da je Hernandez 17. junija leta 2013 skupaj s prijateljema Ernestom Wallacom in Carlosom Ortizom izstrelil šest nabojev v 27-letnega Odina Lloyda. Motiv ostaja neznan, saj Hernandez vztraja pri nedolžnosti, preostalima dvema pa bodo sodili posebej.

Policija ugiba, da je bil Lloyd ubit, ker je preveč vedel o strelskem napadu iz avtomobila leta 2012 v Bostonu, v katerem je Hernandez obtožen umora dveh moških, ki naj bi mu v nočnem klubu polila pijačo. Porota tega med sojenjem ni slišala, ker gre za še nedokazane špekulacije.

25-letni Hernandez prihaja iz Bristola v Connecticutu, ki so ga New England Patriots najeli z Univerze Florida leta 2010 kot enega najbolj perspektivnih igralcev ameriškega nogometa. Po obsodbi oziroma že po aretaciji je padla v vodo pogodba za 40 milijonov dolarjev in kariera, ki bi mu navrgla še veliko več.

Tožilci so glede na odločitev porote predstavili prepričljiv primer. Pokazali so video z nadzorne kamere Hernandezove graščine, na katerem ima nogometaš v rokah pištolo le deset minut po umoru Lloyda. Na posnetku so tudi Hernandez in druga dva obtoženca, kako kmalu po umoru popivajo v graščini.

Truplo je policija odkrila blizu graščine v zapuščenem industrijskem parku v kraju North Attleborough in v žepu pokojnega odkrila ključ od avtomobila, ki ga je najel Hernandez. Izjave prič in podatki z mobilnih telefonov so pokazali, da je bila četverica pred umorom skupaj v nočnem klubu.

Po obsodbi porote pa je Hernandezov odvetnik James Sultan celo priznal, da je bil nogometaš v času umora na kraju dogodka, vendar pa naj bi Lloyda umorila Wallace ter Ortiz. Hernandez naj bi bil prestrašen in si ni upal prijaviti zločina, kar pa je glede na posnetke z nadzornih kamer izgovor, ki se bo težko prijel.

Lloyd je bil fant od sestre Hernandezove zaročenke Shayane Jenkins, ki se je skupaj z obsojenčevo mamo ob izreku sodbe na sodišču zjokala. Ali iz ljubezni do Hernandeza, ali pa zaradi spoznanja, da je upov na lagodno življenje z milijonarjem konec. Porota je za odločitev potrebovala sedem dni.