markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Blinken: Letala F-16 so na poti v Ukrajino

Deli na:
Blinken: Letala F-16 so na poti v Ukrajino

Letalo F-16 - Foto: Pixabay

Članice Nata so Ukrajini začele dobavljati vojaška letala F-16, je danes ob robu vrha zavezništva v Washingtonu povedal ameriški državni sekretar Antony Blinken.

"Medtem ko govorimo, je dobava letal F-16 Ukrajini v teku, in sicer iz Danske in Nizozemske," je na pogovoru ob robu vrha Nata v ameriški prestolnici povedal Blinken.

"Ta letala bodo letos poleti letela po ukrajinskem nebu, da se bo lahko Ukrajina še naprej učinkovito branila pred rusko agresijo," je še dejal.

Poudaril je, da Zahod s tem sporočilo pošilja tudi ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. "Če bo vztrajal, se bo škoda za Rusijo in njene interese samo še bolj poglabljala," je poudaril ameriški zunanji minister.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahodne države praktično od začetka ruske agresije na njegovo državo pred več kot dvema letoma poziva tudi k dobavi sodobnih bojnih letal. Ameriški predsednik Joe Biden je avgusta lani zavezniškim državam dal zeleno luč za dobavo v ZDA izdelanih letal Ukrajini, zdaj pa so jih začele tudi dobavljati.

Nadaljnja vojaška pomoč Ukrajini je sicer ena od osrednjih tem tridnevnega zasedanja voditeljev članic zveze Nato, ki ga v ameriški prestolnici gosti Biden. Že pred začetkom vrha je več članic napovedalo tudi dobavo sistemov zračne obrambe Kijevu.