dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

počivalšek Necenzurirano

Sodišče zamrznilo Geneplanetovo premoženje

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Videti je bilo, da mu je nekoliko težko pri srcu Odkrito.si

Žalost princa Williama - prišel je sam ...

modric busquets Ekipa24.si

Nepričakovano! 'Odpisani' Modrić vendarle ostaja...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Bidenov sin obtožen utaje davkov

Deli na:
Bidenov sin obtožen utaje davkov

Hunter Biden, sin ameriškega predsednika Joeja Bidna. - Foto: Profimedia

Zvezni tožilci ZDA so v četrtek sina predsednika ZDA Hunterja Bidna obtožili davčne utaje in goljufij. Med letoma 2016 in 2019 naj ne bi plačal 1,4 milijona dolarjev davkov. V primeru obsodbe mu grozi do 17 let zapora. To je druga kazenska ovadba zoper sina Joeja Bidna, saj je bil septembra obtožen nezakonitega posedovanja orožja.

Hunter Biden je obtožen neplačevanja davkov, davčne utaje ter vložitve lažnih in goljufivih davčnih napovedi, je navedeno v 56-stranski obtožnici, vloženi v Kaliforniji.

Tožilci trdijo, da je predsednikov sin med letoma 2016 in 2020 prejel več kot sedem milijonov dolarjev bruto dohodka, vendar "namerno ni pravočasno plačal davkov za leta 2016, 2017, 2018 in 2019, čeprav je imel dostop do sredstev za plačilo nekaterih ali vseh davkov".

Dodajajo, da je denar porabil za "droge in dekleta, luksuzne hotele in najem nepremičnin, eksotične avtomobile, oblačila in druge predmete osebne narave, skratka za vse, razen za davke", poroča britanski BBC.

To je sicer že druga kazenska ovadba zoper predsednikovega sina v letošnjem letu. Septembra je bil namreč obtožen dveh primerov dajanja lažnih izjav, ker je pred petimi leti v obrazcih, potrebnih za nakup revolverja, trdil, da ne uživa prepovedanih drog.

Kasneje je priznal, da se je v tistem času spopadal s hudo odvisnostjo in je komajda obvladoval svoje življenje, a se je kljub temu izrekel za nedolžnega.