mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Biden upa, da se bo kmalu srečal z "morilcem" Putinom

Deli na:
Biden upa, da se bo kmalu srečal z "morilcem" Putinom

Joe Biden - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Joe Biden je v torek v Beli hiši izrazil upanje, da se bo prihodnji mesec med turnejo po Evropi sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je predsednik ZDA v enem od intervjujev po prevzemu oblasti opredelil kot morilca.

Biden je odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko je v Beli hiši napovedal, da nameravajo v ZDA do dneva neodvisnosti 4. julija vsaj z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepiti 70 odstotkov odraslega prebivalstva.

"To je moje upanje in pričakovanje. Delamo na tem," je Biden odgovoril na vprašanje, ali se bo v Evropi srečal s Putinom.

Biden bo junija prvič od prevzema oblasti potoval v tujino. Udeležil se bo vrha držav skupine G7 v Veliki Britaniji, nato se bo v Bruslju udeležil vrha zveze Nato in vrha EU-ZDA.

Moskva se še ni pozitivno odzvala na Bidnovo željo po srečanju s Putinom v tretji državi, ki jo je izrazil že pred tedni. Biden je proti Rusiji uvedel sankcije zaradi ponovnega vpletanja v ameriške volitve in zaradi računalniških vdorov.

Biden je v torek novinarjem še dejal, da ZDA Indiji in Braziliji pomagajo s cepivi proti covidu-19, cepiva pa pošiljajo tudi v Kanado in Mehiko. Ni bil pa pripravljen razkriti, katerim drugim državam nameravajo ZDA še prodati ali darovati cepivo.