dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

Vic 2 profi Odkrito.si

Victoria Beckham brutalno zavrnila Justina ...

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Svet

Biden upa, da se bo kmalu srečal z "morilcem" Putinom

Deli na:
Biden upa, da se bo kmalu srečal z "morilcem" Putinom

Joe Biden - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Joe Biden je v torek v Beli hiši izrazil upanje, da se bo prihodnji mesec med turnejo po Evropi sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, ki ga je predsednik ZDA v enem od intervjujev po prevzemu oblasti opredelil kot morilca.

Biden je odgovarjal na vprašanja novinarjev, ko je v Beli hiši napovedal, da nameravajo v ZDA do dneva neodvisnosti 4. julija vsaj z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 cepiti 70 odstotkov odraslega prebivalstva.

"To je moje upanje in pričakovanje. Delamo na tem," je Biden odgovoril na vprašanje, ali se bo v Evropi srečal s Putinom.

Biden bo junija prvič od prevzema oblasti potoval v tujino. Udeležil se bo vrha držav skupine G7 v Veliki Britaniji, nato se bo v Bruslju udeležil vrha zveze Nato in vrha EU-ZDA.

Moskva se še ni pozitivno odzvala na Bidnovo željo po srečanju s Putinom v tretji državi, ki jo je izrazil že pred tedni. Biden je proti Rusiji uvedel sankcije zaradi ponovnega vpletanja v ameriške volitve in zaradi računalniških vdorov.

Biden je v torek novinarjem še dejal, da ZDA Indiji in Braziliji pomagajo s cepivi proti covidu-19, cepiva pa pošiljajo tudi v Kanado in Mehiko. Ni bil pa pripravljen razkriti, katerim drugim državam nameravajo ZDA še prodati ali darovati cepivo.

Loading...