požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Biden dobil še drugi odmerek cepiva Moderne

Deli na:
Biden dobil še drugi odmerek cepiva Moderne

Joe Biden med cepljenjem - Foto: Twitter

Novoizvoljeni predsednik ZDA Joe Biden je prejel tudi drugi odmerek cepiva proti covidu-19, in sicer v isti bolnišnici v Newarku v državi New Jersey blizu mesta New York, kjer so ga prvič javno cepili 21. decembra. Ob tem je zagotovil, da bo cepljenje proti novemu koronavirusu njegova prva prioriteta na položaju.

S koronavirusom se je doslej v ZDA okužilo že 22,5 milijona ljudi, za covidom-19 pa jih je umrlo skoraj 375.000. Na dan trenutno umre več kot 3000 bolnikov. Doslej so po ZDA razdelili 25,5 milijona odmerkov cepiv podjetij Pfizer in Moderna, cepili pa so le devet milijonov ljudi.

"Moja prva prioriteta bo najhitreje, kot je mogoče, spraviti cepivo v roke ljudi, tako kot to delamo danes," je dejal Biden, napovedal sestanek s svojo ekipo proti koronavirusu in objavo svoje strategije boja proti pandemiji v četrtek.

Mimogrede je izrazil zgroženost, da republikanski kongresniki še vedno zavračajo nošenje mask, kar so počeli tudi v bunkerju med napadom podpornikov Donalda Trumpa prejšnjo sredo.

Številni starejši kolegi so jih opozarjali, naj si nataknejo maske, vendar neuspešno, saj je zavračanje mask postalo izraz politične opredelitve podpornikov predsednika ZDA. "To je zelo neodgovorno, saj ne gre za politično vprašanje, ampak vprašanje javne varnosti," je dejal Biden.

Ponovil je tudi, da se Američanom kmalu po njegovem prevzemu oblasti obeta večji znesek pomoči zaradi pandemije. Predstavniški dom z demokratsko večino je že glasoval za povišanje pomoči s 600 na 2000 dolarjev, kmalu pa bodo imeli demokrati večino tudi v senatu in republikanske blokade ne bo več.