UVODNA rudnik radomlje frantar zabret Igor Kupljenik Svet24.si

Razkošje slovenskih milijonarjev na 920 ...

lev Svet24.si

Popoln vodič po znamenju leva in njegovo vladanje...

schellenburg Necenzurirano

Kdo je plačal 8 tisoč evrov za kvadrat v ...

iztok seljak Saso Radej Reporter.si

»Do konca sprijeno!« Nemoralni slovenski ...

celje Ekipa24.si

S kom v 3. krogu evropskih kvalifikacij? Če ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

nika prevc pm Ekipa24.si

Nika Prevc je zablestela kot še nikdar! Naša ...

Svet

Berlusconijevo razmerje z Ruby pred ustavnim sodiščem

Deli na:
Berlusconijevo razmerje z Ruby pred ustavnim sodiščem

Foto: Arhiv Reporterja

Italijansko ustavno sodišče bi moralo danes odločiti o pristojnosti milanskega sodišča za sojenje nekdanjemu premieru Silviu Berlusconiju v primeru Ruby, vendar je sodišče sejo zaradi slabega vremena preložilo na 14. februar, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spor o pristojnosti so na ustavnem sodišču sprožili poslanci Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode, ki so prepričani, da bi mu zato, ker je očitana kazniva dejanja storil v okviru svoje funkcije, moralo soditi posebno sodišče.

Italijanski premier se na milanskem sodišču zagovarja, ker je domnevno plačal za spolne odnose z mladoletno prostitutko, kar je v Italiji kaznivo dejanje, za katero je predvidena triletna zaporna kazen.
 
Poleg tega ga obtožnica bremeni še zlorabe položaja, ker je s klicem na policijo to isto prostitutko spravil iz zapora, kjer se je znašla zaradi kraje. V tem primeru mu grozi do 12 let zaporne kazni.
 
Senat je konec lanskega leta že potrdil predlog, da bi Berlusconiju sodilo posebno sodišče, medtem ko so njegovi odvetniki skušali doseči ustavitev sojenja do odločitve ustavnega sodišča.
 
Sojenje se je kljub zahtevi odvetnikov nadaljevalo, naslednja obravnava pa je razpisana za 10. februar, ko bodo priče predvidoma opisale dogajanje na dan, ko je Ruby končala za zapahi.