nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconijeve težave zaradi Ruby se nadaljujejo

Deli na:
Berlusconijeve težave zaradi Ruby se nadaljujejo

Foto: Reuters

Italijansko kasacijsko sodišče bo danes začelo obravnavo zloglasnega primera Ruby, v katerem je bil bivši italijanski premier Silvio Berlusconi najprej obsojen zaradi spolnih odnosov z mladoletno prostitutko in zlorabe položaja, nato pa na višji stopnji oproščen. Zdaj naj bi na tretji stopnji padla končna odločitev.

Berlusconi je bil junija 2013 na prvi stopnji obsojen na sedem let zapora in dosmrtno prepoved opravljanja javnih funkcij zaradi spolnih odnosov s tedaj mladoletno prostitutko Karimo El Marough, znano kot Ruby "tatica src".

Obsojen je bil tudi zlorabe položaja, ko je pritiskal na policijo, da jo izpusti iz pripora, češ da je vnukinja tedanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka. S tem naj bi skušal preprečiti, da bi se morda razkrila povezava z njim.

Julija lani je višje sodišče to sodbo razveljavilo, ker da tožilstvo ni zbralo dovolj dokazov ne za obsodbo za zlorabo položaja ne za to, da je vedel, da je bila Maročanka tedaj mladoletna. Tožilstvo se je na to sodbo pritožilo in kasacijsko sodišče, vrhovno pritožbeno sodišče v Italiji, jo bo zdaj preučilo. Če bo ugodilo pritožbi, se bo primer vrnil nazaj na višje sodišče in 78-letni Berlusconi bo še naprej v negotovosti.

A tudi če kasacijsko sodišče v primeru Ruby odloči v prid Berlusconiju, s tem njegovih težav še ne bo konec. Tožilstvo je namreč vmes že sprožilo novo preiskavo, ker naj bi v primeru Ruby podkupil dekleta, ki so v preteklosti sodelovala na zabavah "bunga bunga" v njegovi milanski rezidenci, da so na sodišču lažno pričale.

Februarja je milansko tožilstvo izvedlo hišne preiskave pri okoli 20 dekletih, v preiskavi pa so ugotovili, da jim Berlusconi še kar plačuje razkošno življenje, s čimer da jih sistematično podkupuje.

Berlusconi je ravno minuli konec tedna zaključil enoletno prestajanje kazni zaradi obsodbe v primeru Mediaset, v katerem je bil zaradi utaje davkov obsojen na družbenokoristno delo v domu za ostarele. Sodišče mu mora zdaj le še formalno potrditi, da je kazen izpolnil, sicer je načeloma prost človek.