Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi prvič pred sodniki v zadevi Ruby

Deli na:

Nekdanji italijanski premier Silvio Berlusconi se je danes prvič pojavil na sodišču v Milanu v sodnem procesu Ruby, v katerem Berlusconiju očitajo spolni odnos z mladoletnico. Danes naj bi zaslišali tudi dva policista, s katerima naj bi Berlusconi telefoniral, da bi dosegel Rubyjino izpustitev iz zapora.

Pričakujejo tudi, da bodo na zaslišanju postale znane še dodatne podrobnosti o zloglasnih Berlusconijevih "bunga bunga" zabavah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na sodišču bodo danes zaslišali dva policista, s katerima je Berlusconi telefoniral v noči na 28. maj 2010, ko je bil še italijanski premier. Berlusconiju očitajo, da je takrat izvajal pritisk na policiste in tako dosegel izpustitev takrat še mladoletne Maročanke Ruby s pravim imenom Karima el Mahroug. Ruby, ki naj bi se udeleževala Berlusconijevih zabav in od njega osebno prejemala denar, so takrat priprli zaradi tatvine.

Berlusconi je tako osumljen zlorabe položaja, ker naj bi s klicem na policijo dosegel njeno izpustitev, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Nekdanji premier obtožbe o zlorabi položaja zanika, je pa priznal, da je poklical policijo, saj je bil prepričan, da je Ruby sorodnica takratnega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka. V primeru obsodbe Berlusconiju grozi zaporna kazen do 15 let.



Italijanska policija je med tem v ponedeljek aretirala nekdanjega urednika časnika L'Avanti Valterja Lavitola, ki je osumljen sodelovanja v domnevnem izsiljevanju nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija zaradi zabav v vili v Rimu in zaradi deklet, ki so se zabav udeleževale.

Lavitola pa naj bi bil povezan tudi v korupcijske posle v srednjeameriški državi Panami. Lavitola naj bi podkupoval vladne uradnike, da bi za svoje stranke zagotovil pogodbe za gradbena dela. Panamski predsednik Ricardo Martinelli je že zavrnil domneve in zanikal obtožbe, da je njegova vlada prejemala podkupnine.

"Obtožbe so novinarske izmišljotine, s katerimi želijo uničiti mojo verodostojnost in škodovati podobi Paname," je na novinarski konferenci dejal Martinelli.