Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi je menda verjel, da je prostitutka Ruby Mubarakova sorodnica

Deli na:
Berlusconi je menda verjel, da je prostitutka Ruby Mubarakova sorodnica

Foto: Reuters

Na sodišču v Milanu se je nadaljeval proces proti bivšemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju v primeru Ruby, v katerem je obtožen, da je mladoletni prostitutki plačal za spolne usluge in posredoval pri njeni izpustitvi iz zapora. Po trditvah obrambe je bil Berlusconi prepričan, da je Ruby v sorodu z bivšim egiptovskim predsednikom.

Tožilstvo Berlusconiju med drugim očita, da je kot premier zlorabil pooblastila, ko je Maročanko Ruby s pravim imenom Karima el Mahroug spravil iz zapora s klicem na policijsko postajo, češ da je vnukinja zdaj že bivšega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

Poleg tega je Berlusconi obtožen, da je Maročanki, ko je bila še mladoletna, plačal za spolne usluge. Za obe kaznivi dejanji Berlusconiju skupaj grozi do 15 let zaporne kazni. Berlusconi, ki je kot premier odstopil 12. novembra, se tudi danes ni pojavil na sodišču, poroča avstrijska tiskovna agencij APA. Berlusconi vse obtožbe zanika in trdi, da mu nikoli ni bilo treba plačevati za spolne usluge.
 
Na sodišču je danes znova pričal namestnik šefa policije Marco Ciacci, ki je vodil preiskavo v primeru Ruby. Povedal je, da je Berlusconi le v noči s 27. na 28. maj 2010 poklical na policijsko postajo in se zavzel za izpustitev dekleta. Kasneje, ko je Ruby zaslišala policija, pa se Berlusconi ni več zavzemal za njeno izpustitev, je povedal Ciacci.
 
Po mnenju obrambe to dokazuje, da je bil Berlusconi prepričan, da je Ruby v sorodu z Mubarakom. Ko pa se je kasneje izkazalo, da nista v sorodu, se Berlusconi tudi ni več zavzemal zanjo, še poroča APA.
 
Ciacci je kot prvi na seznamu več kot 200 prič tožilstva in obrambe na sodišču nastopil že v začetku decembra. Takrat je dejal, da so bila nekatera dekleta, med njimi Ruby, ki so se udeleževala razvpitih Berlusconijevih zabav, prostitutke. Ob tem sicer ni povedal, ali so dekleta svoje storitve za denar ponujala tudi na Berlusconijevih zabavah.
 
Po besedah Ciaccija so do teh ugotovitev prišli na podlagi preiskav, ki so vključevale tudi telefonsko prisluškovanje. Poleg Ruby je Ciacci imenoval še dve s seznama več kot 30 deklet, ki so se udeleževala razuzdanih zabav. Gre za brazilsko manekenko Iris Berardi in dekle z imenom Michelle Conceicao.