lea mederal 1 Dobra karma

Znana nosečnica upošteva nasvete Tanje Žagar in...

meghan markle Svet24.si

VIDEO: Meghan spregovorila o rasnem nasilju v ZDA

tito primerjava Reporter.si

Predstavil rezultate analize, ki dokazujejo, da ...

b64cdc39d252bf0b05e37161f3c928ac Svet24.si

Kacin se je vrnil in povedal, kdaj bo vlada ...

janez janša1 Necenzurirano

Če ne dobiš varovanih podatkov, kliči Lahovnika...

magnifico Odkrito.si

Kaj Magnifico pravi o Janševem tvitu?

Momčilo Otašević, šverc komerc, na granici Njena.si

'Krešo' se bo razveselil rojstva sina

Svet

Odločitev sodišča v primeru Ruby šele po volitvah

Deli na:
Odločitev sodišča v primeru Ruby šele po volitvah

Foto: Reuters

Razsodba v sojenju bivšemu italijanskemu premieru Silviu Berlusconiju zaradi domnevnih spolnih odnosov z mladoletno prostitutko Ruby in s tem povezane zlorabe oblasti bo znana šele po parlamentarnih volitvah, ki bodo v Italiji potekale 24. in 25. februarja, je danes sporočilo sodišče v Milanu.

Današnje sporočilo sodišča je presenečenje, saj se je doslej pričakovalo, da bo razsodba znana še pred volitvami. Berlusconi se je zato že glasno pritoževal in sodišču očital vpletanje v predvolilno kampanjo. Njegovi odvetniki so tudi večkrat zahtevali, da se sojenje za čas kampanje prekine, a so sodniki to vsakič znova zavrnili, piše nemška tiskovna agencija dpa.

A očitno se bo sodni proces sedaj vendarle zavlekel. Razlog za to je, da eden od sodnikov ne more prisostvovati zaslišanjema, ki sta bili razpisani za 18. in 25. februar. Še dve zaslišanji sta napovedani za 4. in 11. marec in predvideva se, da bo razsodba sedaj izrečena na enega od teh datumov.

Še vedno ni jasno, ali bo imela tožilka Ilda Boccassini svojo sklepno besedo - ta bo verjetno precej ponižujoča do bivšega premiera, znanega po vpletenosti v številne odmevne afere - pred ali po volitvah, dodaja dpa.

Na zaslišanju 28. januarja naj bi sicer pričala Rubyjina mati, nadaljnja pričanja pa so napovedana še za 4. februar. Očitno pa na sodišče v Milanu ne bo ameriškega igralca Georgea Clooneyja in nogometaša Real Madrida Cristiana Ronalda. Sodišče je namreč predlog obrambe, da zvezdnika nastopita kot priči, zavrnilo, saj je njuni pričanji ocenilo kot nepotrebni, piše dpa.Tožilstvo 76-letnemu Berlusconiju očita, da je takrat 17-letni nočni plesalki in prostitutki maroškega rodu Karimi el-Mahroug, bolj znani po vzdevku Ruby Rubacuori ali v prevodu Ruby Lomilka src, plačeval za spolne odnose.

Tako Berlusconi kot Ruby zanikata, da bi kadarkoli imela spolne odnose. Je pa Ruby priznala, da je bila večkrat gostja zloglasnih nočnih zabav v Berlusconijevi vili, na katerih so odvijale tudi t. i. bunga bunga erotične igrice.

Berlusconiju sodijo tudi zato, ker naj bi pritiskal na policijo, ko je ta zaradi suma kraje pridržala Ruby. Berlusconi, takrat še premier, naj bi poklical policiste in zahteval njeno takojšnjo izpustitev, pri čemer je med drugim trdil, da gre za nečakinjo nekdanjega egiptovskega predsednika Hosnija Mubaraka.

V primeru obsodbe politiku, medijskemu mogotcu in milijarderju grozi od šestih mesecev do treh let zapora zaradi mladoletne prostitucije ter od treh do osem let zapora zaradi zlorabe položaja. A tokratna obsodba še ne bo pravnomočna in se bo Berlusconi nanjo lahko pritožil.

loading...
Loading...