Revija Reporter
Svet

Beneški karneval zaradi koronavirusa odpovedan! V mestu Benetke danes 2 primera okužbe

Reporter, STA

23. feb. 2020 11:13 Osveženo: 18:41 / 23. 2. 2020

Deli na:

Beneški karneval

Reuters

Zaradi širjenja novega koronavirusa je odpovedan znameniti pustni karneval v Benetkah. Ta se je danes kljub širjenju koronavirusa nadaljeval, a je bil naknadno odpovedan. V Benečiji se je število okuženih s koronavirusom povzpelo na 25, v celotni Italiji je okužb že okrog 150! Po najnovejših podatkih naj bi 2 primera koronavirusa zabeležili tudi v samih zgodovinskih Benetkah, kjer je potekal karneval. Okuženi naj bi bili dve osebi, starejši od 80 let. Včeraj zvečer so zaradi koronavirusa hospitalizirali tudi prebivalko Mire, mesta v pokrajini Benetke, ki je od samega mesta Benetke oddaljeno dobrih 20 kilometrov.

Predsednik dežele Benečije, Luca Zaia, je novinarjem dejal: "Prilagoditi se moramo drastičnim ukrepom. Sem spada tudi odpoved beneškega karnevala "in še več"." Znameniti Beneški karneval bi sicer letos v Benetkah potekal od 8. do 25. februarja. Vsako leto se ga udeleži tudi veliko Slovenec.

Število ljudi, okuženih z virusom sars-cov2, se je v Benečiji povzpelo na 25. Med njimi sta tudi dva starejša človeka, ki sta v bolnišnici v Benetkah. V Italiji je sicer število okuženih z novim koronavirusom preseglo sto, po zadnjih podatkih naj bi bilo okuženih že okrog 150 ljudi, 3 so umrli.

Včeraj zvečer so, kot rečeno, zaradi koronavirusa hospitalizirali tudi 67-letno prebivalko Mire, kraja v pokrajini Benetke, ki je od samih Benetk oddaljen dobrih 20 kilometrov. Okužena, ki ima tudi znake bolezni covid-19, je bila danes premeščena na intenzivno nego v Padovo.

Italijanska vlada je sicer zaradi zajezitve širjenja koronavirusa v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v deželah Lombardija in Veneto, kjer so odpovedali nekatere pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve. Preložene so vse nogometne tekme od serie A do serie D in tudi druge športne prireditve.