Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avtorica Harryja Potterja J. K. Rowling bo napisala scenarij za nov čarovniški film

Deli na:
Avtorica Harryja Potterja J. K. Rowling bo napisala scenarij za nov čarovniški film

Foto: Reuters

Avtorica zgodb o Harryju Potterju J. K. Rowling se bo tokrat preizkusila v pisanju scenarijev. Lotila se bo scenarija za film "Fantastic Beasts and Where to find them" (Čudežne zveri in kje jih najdemo). Čeprav bo zgodba umeščena v skupnost čarovnikov, po avtoričinih zagotovilih ne bo ne predzodba ne nadaljevanje serije o Harryju Potterju.

Avtorica je po pisanju britanskega BBC navdih za scenarij filma našla v Harryjevem istoimenskem šolskem učbeniku iz čarovniške šole Bradavičarka.

Zamisel studia Warner Bros se je avtorici zdela zabavna, a kot je dejala, se ji je bilo "težko sprijazniti s predstavo, da bo Newta Scamanderja, domnevnega avtorja "Čudežnih zveri", ustvaril nek drug pisatelj. Potem, ko sem tako dolgo živela v svojem fiktivnem univerzumu, sem bila do njega zelo zaščitniška in o Newtu sem že veliko vedela. Kot vedo največji oboževalci Harryja Potterja, mi je bil tako všeč, da sem celo oženila njegovega vnuka Rolfa z enim mojih najljubših likov iz serije Harry Potter, Loono Liupko, je dejala.

J. K. Rowling je svojo zadnjo, sedmo knjigo o Harryju Potterju izdala leta 2007. Izjemno uspešna knjižna serija je izhajala pod okriljem založbe Bloomsbury v Veliki Britaniji in pri založbi Scholastic v ZDA. Lani pa je Rowlingova za sabo pustila svet otroških romanov in izdala prvenec za odrasle Nadomestne volitve. Delo, ki so ga pri nas označili za socialno dramo, piše o boju za prazen stolček v svetu krajevne skupnosti kraja Pagford.