franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrijski obrambni minister: Avstrija ne bo postala čakalnica za sto tisoče beguncev

Deli na:
Avstrijski obrambni minister: Avstrija ne bo postala čakalnica za sto tisoče beguncev

Foto: Getty Images

Avstrijski obrambni minister Hans Peter Doskozil je danes zavrnil najnovejše kritike nemške kanclerke Angele Merkel glede avstrijske politike do begunske krize in dejal, da Avstrija ne bo postala "čakalnica za sto tisoče beguncev".

Nemčija očitno želi, da bi za begunce ponovno odprli balkansko pot. Avstrija bi s tem postala čakalnica za sto tisoče beguncev - tega Avstrija ne more in ne sme sprejeti," je za avstrijsko tiskovno agencijo APA dejal Doskozil.

Ob tem je poudaril, da je Avstrija lani sprejela 90.000 prosilcev za azil, kar je na prebivalca več kot Nemčija. V prihodnjih letih namerava Avstrija po njegovih besedah skupno sprejeti 217.000 beguncev, vključno z že omejenimi 90.000.

Doskozil je še pojasnil, da Nemčija formalno ni določila zgornje meje, vendar pa že več mesecev vztraja pri dnevnih kvotah in "ima trenutno zelo veliko korist od ukrepov na meji, ki jih izvajajo Avstrija in države na balkanski poti". Zaradi nemških dnevnih kvot je Avstrija po njegovih besedah postala "čakalnica prosilcev za azil za vso Evropo".

"Če sosednja država meni, da ni zgornje meje, potem naj Nemčija begunce pripelje v državo neposredno iz Grčije. Evropska rešitev namreč ne pomeni, da odpremo balkansko pot in vse begunce neovirano pošljemo do srednje Evrope. Evropska rešitev pomeni: registracijo, razdelitev in vračanje beguncev na zunanje meje EU," je še dejal Doskozil.

Merklova je v nedeljskem pogovoru za nemško javno televizijo ARD izrazila kritike do potez Avstrije in balkanskih držav, ki so uvedle dnevne kvote za sprejem migrantov, zaradi česar so se ti začeli kopičiti v Grčiji.