oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Avstrija bo z oglasi že v Afganistanu odvračala migrante

Deli na:
Avstrija bo z oglasi že v Afganistanu odvračala migrante

Foto: Getty Images

Avstrija bo sprožila oglaševalsko kampanjo v državah, kot so Afganistan, Tunizija, Maroko in Alžirija, s katero bo skušala potencialne migrante prepričati, naj raje sploh ne zapuščajo svojih domov in se ne podajajo na pot v Evropo, saj jih tam ne čakajo odprtih rok.

Informacijsko kampanjo s slogani, kot je "Avstrijska azilna zakonodaja je zdaj postala še strožja!", je v torek predstavila avstrijska notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner. Kot je poudarila, "je stvar poštenosti, da ljudi v njihovih državah seznanimo s tem, da je Avstrija zaostrila svojo azilno zakonodajo".

Na Dunaju so pripravili različne plakate, ki jih bodo razobesili po Kabulu in drugih velikih afganistanskih mestih. Na enem od njih bo pisalo "Samo začasen azil" - ta se nanaša na nedavno zaostreno azilno zakonodajo, po kateri bodo odslej vsaka tri leta preverjali, ali je oseba še upravičena do azila v Avstriji -, na drugem pa kar "Nobenega azila v Avstriji" in pripis z veliko manjšimi črkami "zaradi ekonomskih razlogov".

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, so pripravljeni še drugi plakati - npr. takšni, ki opozarjajo, da obstajajo glede pravice do združevanja družin v Avstriji zelo stroga pravila, pri čemer je znova v zelo drobnem tisku dodano, da za begunce te omejitve ne veljajo.