favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Apple v minulem četrtletju z rekordnim dobičkom

Deli na:
Apple v minulem četrtletju z rekordnim dobičkom

Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Apple je v prvem četrtletju svojega poslovnega leta, ki se je sklenilo 29. decembra, ustvaril rekordnih 13,08 milijarde dolarjev čistega dobička. Ta je v enakem obdobju leto prej znašal 13,06 milijarde dolarjev. Čiste prihodke od prodaje je medtem povečal s 46,3 milijarde na prav tako rekordnih 54,5 milijarde dolarjev.

Apple je omenjene rezultate dosegel z dobro prodajo tablic Ipad in pametnih mobilnih telefonov Iphone. V zadnjih treh mesecih lani je namreč prodal 47,8 milijona iphonov in 22,9 milijona ipadov in si s tem prav tako postavil nova četrtletna rekorda. V enakem obdobju leto prej je prodal 37 milijonov iphonov in 15,4 milijona ipadov, je razvidno s spletne strani podjetja.

Glavni izvršni direktor družbe Tim Cook je zadovoljen z rekordnimi prihodki in prodajnimi številkami. Prodaja sicer ni blestela na vseh področjih. Podjetje je namreč v omenjenem obdobju prodalo "le" 4,1 milijona računalnikov Mac (v enakem obdobju leto prej 5,2 milijona) in 12,7 milijona prenosnih predvajalnikov Ipod (v enakem obdobju leto prej 15,4 milijona).

Vendar pa je Apple razočaral nekatere analitike z napovedjo prihodkov za tekoče četrtletje na ravni od 41 milijard do 43 milijard dolarjev, zato se je delnica podjetja po objavi rezultatov pocenila. Analitiki so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP obenem pričakovali še boljšo prodajo iphonov v preteklem četrtletju.