Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Apple naj bi snoval pametno uro

Deli na:
Apple naj bi snoval pametno uro

Foto: Reuters

Ameriški tehnološki velikan Apple naj bi po poročanju ameriških medijev razvijal uri podobno napravo, ki bi znala izvajati nekatere funkcije, poznane iz sveta pametnih mobilnih telefonov. V Applu se na poročanje medijev zaenkrat še niso odzvali.

Časnik The New York Times je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pisal, da proizvajalec pametnih mobilnikov Iphone in tablic Ipad preizkuša napravo z ukrivljenim zaslonom, ki bi lahko imel vgrajen upogljivo steklo ameriškega proizvajalca Corning.

Applova pametna ura naj bi po navedbah neimenovanih virov Timesa zelo verjetno uporabljala Applov operacijski sistem Ios, ki je nameščen tudi na ipadih in iphonih. Ena glavnih funkcij pametne ure naj bi bilo mobilno plačevanje na osnovi Applove programske rešitve Passbook.

Časnik The Wall Street Journal je medtem poročal, da se je Apple o možnosti razvoj tovrstne naprave pogovarjal s svojim proizvodnim partnerjem, tajvansko družbo Foxconn.

Nekaj pametnih ur je sicer bilo predstavljenih januarja na mednarodnem sejmu zabavne elektronike (CES) v Las Vegasu, na njih je bil nameščen Googlov operacijski sistem Android.