mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ameriški senat za prepoved Tiktoka na telefonih vladnih uslužbencev

Deli na:
Ameriški senat za prepoved Tiktoka na telefonih vladnih uslužbencev

TikTok - Foto: TikTok

Ameriški senat je včeraj glasoval za prepoved priljubljenega kitajskega spletnega družbenega omrežja Tiktok na telefonih ameriških vladnih uradnikov. Novo zakonodajo mora po senatu, v katerem imajo večino republikanci, potrditi še večinoma demokratski predstavniški dom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Tiktok je velika varnostna grožnja, za katero ni prostora na vladnih napravah," je v razpravi poudaril republikanski senator Josh Hawley.

Gre za novo zaostrovanje odnosov med ZDA in Kitajsko. Ameriški predsednik Donald Trump je Tiktoku naložil, da mora do sredine septembra preiti v lastništvo ameriškega podjetja ali pa bo v ZDA prepovedan. Za nakup Tiktoka se med drugim zanima Microsoft.

Spletno družbeno omrežje, ki temelji na ustvarjanju kratkih videov, je sicer še posebej priljubljeno med mladimi. Po vsem svetu ima okoli milijardo uporabnikov.

Trump je vojno že napovedal tudi kitajskemu proizvajalcu telekomunikacijske opreme Huawei, ki mu brani sodelovanje v izgradnji omrežja 5G, saj da so v opremi luknje, ki Pekingu omogočijo vohunjenje. Trumpove obtožbe na račun Kitajske letijo tudi zaradi trgovinskih odnosov in pandemije novega koronavirusa.