Dimitrij Rupel Svet24.si

Dimitrij Rupel potarnal nad mizerno plačo! Toliko...

katerina tihonova Svet24.si

Bo Putina nasledila hči, ki je v razmerju z ...

protest vlada ljubljana jenull policija pl Necenzurirano

Strojevodje iz Auschwitza #kolumna

anze logar pf Reporter.si

Ravs v SDS: Jože Tanko označil Anžeta Logarja ...

ceferin perez pm Ekipa24.si

Dobila sta se na večerji, darilo Pereza Čeferinu...

poroka varuška Njena.si

Člani eksperimenta so bili pod strogim nadzorom

roglic Ekipa24.si

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Američanka rodila že tretjega otroka na 29. februar

Deli na:
Američanka rodila že tretjega otroka na 29. februar

Foto: Arhiv Reporterja

Neka Američanka je 29. februarja letos že tretjič rodila na dodatni februarski dan v prestopnem letu. S tem je izenačila rekord, ki ga je v 60. letih prejšnjega stoletja postavila družina na Norveškem, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Davidu in Louise Estes se je v sredo, 29. februarja, v mestu Provo v bližini Salt Lake Citiyja v ameriški zvezni državi Utah rodila hčerka Jade. Natanko štiri leta pred tem, 29. februarja 2008, se jima je rodil sin Remington, 29. februarja 2004 pa prvi sin Xavier.

Deklica Jade bi se sicer morala roditi že pet dni prej, zato so zdravniki materi sprožili umetne popadke. "Nikoli še nisem rodila po roku, zato nisem bila prepričana, da bo Jade z rojstvom počakala, a sem takoj, ko je bila ura čez polnoč vedela, da nam zares lahko uspe," je kasneje povedala mati.

To je šele drugi znani primer družine, v kateri so se trije otroci rodili 29. februarja na prestopna leta, poleg družine Henriksen iz Norveške, v kateri so se rojstva otrok zvrstila v letih 1960, 1964 in 1968.

Prestopno leto sicer nastopi vsaka štiri leta, saj Zemlja Sonce zaokroži v 365 dneh in šestih urah, kar vsaka štiri leta znese za dodaten dan. Ljudje, ki so rojeni 29. februarja na prestopno leto, lahko svoj pravi rojstni dan praznujejo le enkrat na štiri leta, lahko se pa tudi pošalijo, da se starajo štirikrat počasneje od ostalih ljudi.