palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Raiven Njena.si

Raiven navdušila Evropo in razvnela spletne ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Žvižgač Ivan Gale: Iskreno povem, da se vidim kot poslanec

Deli na:
Žvižgač Ivan Gale: Iskreno povem, da se vidim kot poslanec

Ivan Gale - Foto: Primož Lavre

»Že na začetku so bili očitki, češ da bo Center za zaščito žvižgačev spet neka proračunska pijavka, zato sem sklenil, da ne bom iz tega centra vzel niti centa pomoči,« pravi Ivan Gale v intervjuju za Reporter.

Do zdaj so priznali status žvižgača sedmih ljudem, v obravnavi jih še imajo pet. Poleg finančne pomoči jim nudijo tudi pravno in psihološko pomoč.

»Žvižgačem svetujemo, kako varno zažvižgati. Ko so že nekaj razkrili, pa jim nudimo zaščito pred povračilnimi ukrepi,« še pravi.

Pogovarjali smo se tudi o diskreditacijah, ki jih doživlja po razkritju nepravilnosti pri nabavi zaščitne opreme, kako je opravljivi spletni portal objavil ponarejeni dokument z njegovim podpisom, kaj se je dogajalo na Zavodu za blagovne rezerve in kako visoko seže korupcija v Sloveniji.

»Požar je objavil ponarejen dokument. O meni je objavil toliko neresničnih člankov, da sem se spraševal, če je poleg mene še kakšen drug Ivan Gale, saj sem o sebi »zvedel« marsikaj novega.«


»Počivalšek je klical Zakrajška in mu rekel, da smo na Zavodu mafijci, vendar pa mu ne sežemo do kolen, ter da bo vse razhajkal, ker ga ne ubogamo,« je še povedal Gale.

Na vprašanje, kdo je mafija, če je on skesanec, odgovarja: »Trenutno je to, kar imamo na vrhu, institucionalna mafija.«

»Kar vidim preko žvižgaških zgodb, je vse sprijeno. Javna korist je stranski učinek vsega, včasih celo nezaželen. Prednost ima zasebni interes odločevalcev, ki vedno najprej poskrbijo za svoje,« še dodaja.

Zaupal nam je tudi, da se podaja v politiko, vendar z novo stranko. Dobil je tudi ponudbe obstoječih strank, vendar jih je zavrnil.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24