cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zvezde pod kozolcem

Deli na:

Oddaja Slovenija ima talent je obnorela Slovence. Pa nas res privlačijo talenti, ali se raje režimo čudakom, ki so se za 15 minut slave pripravljeni ponižati pred vesoljno Slovenijo?

Oddaja Slovenija ima talent je obnorela Slovence. Pa nas res privlačijo talenti, ali se raje režimo čudakom, ki so se za 15 minut slave pripravljeni ponižati pred vesoljno Slovenijo?

Ali resničnostni šovi res rodijo zvezde? Mnogi bi za medijsko prepoznavnost storili skoraj vse, celo razkrili svoje največje skrivnosti, travme, odstopanja ali talente. Zdajšnja oddaja Slovenija ima talent, v kateri se prijavljeni borijo kot medijski gladiatorji, je pokazala vse: od povprečnežev in bleferjev do čudakov in izjemno nadarjenih. Za 50 tisoč evrov in za slavo so pripravljeni na jeziku ugasniti celo 800 stopinj vročo stvar.

Od vseh 2400 sodelujočih na regionalnih predizborih so lahko gledalci spremljali poleg potencialnih zmagovalcev tudi posebne cvetke. Nekateri so nas nasmejali, drugi osupnili, pri nekaterih smo se čudili, kako so si sploh upali na oder. Kajti za marsikoga je bilo že to nekaj – da je samo stal na odru.

Pletenje ni talent?
Namen oddaje je torej, poleg visoke gledanosti in oglasnega izkupička seveda, odkriti izjemne talente. V tem se res razlikuje od drugih sorodnih šovov. To naj bi pred ekrane priklenilo še več gledalcev. Že prijave za predizbore so presegle pričakovanja producenta PRO Plusa in sodelujočih. Jezuit Peter Lah in Tanja Kamin iz Centra za socialno psihologijo na FDV oddaje ne gledata in je zato ne moreta komentirati, Gregor Tomc, visokošolski učitelj na katedri za kulturologijo na FDV, pa je pojasnil, da je oddaja tako zelo gledana, ker je televizijsko dobro narejena in ker je v njej nastopilo veliko zanimivih izvajalcev.

»Jaz se raje spominjam nastopov, ki so dobri, in teh je bilo presenetljivo veliko. Česa deviantnega pa nisem videl,« je odvrnil Tomc na vprašanje, kaj žene ljudi, da se predstavijo z nečim, kar se potem izkaže za smešno, šokantno, celo deviantno.


A nekaj takih primerov je vendarle bilo. Verjetno so jih ustvarjalci oddaje namerno spustili v kader, da je bila oddaja še bolj zanimiva. Ko je na oder stopil Jože Kralj iz Novega mesta z vrečko v roki, so si člani žirije Branko Čakarmiš, Lucienne Lončina in Brane Kastelic nekaj obetali, izkazalo pa se je, da bo Jože samo pletel. In to niti ne dobro. Njemu se je zdel to talent, za katerega ga je menda navdušila mama. Za nameček je dodal še, da doma sestavlja tudi pazle. Ljudje so obnemeli. Se šali ali resno misli?

Kar dve leti se je na nastop pripravljal Gregor Košmrlj, ki se je najprej oblekel v kokoš, potem še v pava. In ju nekako oponašal. K temu so ga menda spodbudili prijatelji. Čakarmiš je k temu dodal, da včasih ni dobro imeti takih prijateljev. A javnost ga ni kar tako pozabila. Njegov video na youtubu skoraj 87 tisoč ogledov. Vsi so se do solz nasmejali. Tudi to je nekaj. Lahko bi delal reklamo za perutninarsko industrijo.
 
Še manj sreče je imel Metod nekje z Gorenjskega, ki je bil ob treh negativnih komentarjih presenečen, da nima talenta. Metodov talent je to, da ugasne 800 stopinj vročo stvar kar na svojem jeziku. »Marsikaj sem počel v življenju, zelo nenavadne reči, pa sem poizkusil še to,« je rekel. Ugasniti cigareto na jeziku ni, po njegovem mnenju, nič strašnega, s čimer pa se ne strinjajo tisti, ki ga opazujejo pri tem početju. Poleg tega ima še več drugih talentov, oponaša sovo in z balonom leti pod zemljo. »Marsikdo si predstavlja, da sploh ni možno leteti z balonom v podzemlju, pa je. Jaz sem letel v Postojnski jami.«

VEČ V TISKANI IZDAJI