sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zver: To zagotovo ni zmaga, je poraz, tudi osebni

Deli na:
Zver: To zagotovo ni zmaga, je poraz, tudi osebni

Foto: Bobo

Po delnih, neuradnih rezultatih volitev tretjeuvrščeni kandidat za predsednika republike Milan Zver se je v prvem odzivu zahvalil vsem, ki so ga podpirali in mu pomagali v predvolilni kampanji. "To zagotovo ni zmaga, je poraz, tudi osebni," je dejal Zver. Glede svoje nadaljnje kariere pa si bo vzel nekaj dni za razmislek.

Zver je ocenil, da je bila predvolilna kampanja težka in dolgotrajna. Menil pa je, da je uspel volivkam in volivcem dokaj temeljito predstaviti svoj program, "veliko bolje kot konkurenta, ki ga nista imela". Kot je dodal, bosta sedaj morala povedati tudi nekaj "vsebinskih stvari, ne zgolj 'šlagerjev'".

"Zagotovo nisem vesel. Zakaj je bil rezultat takšen, bomo še videli," je dejal in čestital obema tekmecema, ki sta se tudi glede na izide vzporednih volitev uvrstila v drugi krog predsedniških volitev. Kot je dejal, pa zagotovo ne bi bilo korektno, če bi danes govoril o tem, koga bo podprl v drugem krogu. "Videli bomo, kako se bosta oba kandidata opredelila do ključnih razvojnih prioritet Slovenije, do izhoda iz krize," je še dodal Zver.

Zver se je zahvalil vsem, ki so mu namenili svoj glas na volitvah, pa tudi vsem, ki so mu pomagali v teh mesecih, zlasti SDS, strankinemu predsedniku Janezu Janši in predsednici NSi Ljudmili Novak, pa tudi vsem, ki so podpisali njegovo pobudo Združujemo za prihodnost.