Revija Reporter
Slovenija

Poglejte, kako je župnik blagoslovil avto, s katerim se je v Trento pripeljal Janša, SDS pa razkrila njegovo registrsko tablico

M. M.
43 40.518

24. jul. 2023 13:05 Osveženo: 2:17 / 25. 7. 2023

Deli na:

Na spletni strani SDS so objavili fotografije blagoslova Janševega avtomobila - pozabili pa so zamegliti številko na registrski tablici vozila, kar smo storili sami na Reporterju.

sds.si

Na poletnem taboru SDS v Lepeni so ob skalaški sveti maši izvedli blagoslov avtomobilov udeležencev tabora – duhovnik in vojaški kaplan Milan Pregelj je ob tem poškropil tudi avto, s katerim se je na tabor pripeljal prvak SDS Janez Janša.

Na spletni strani SDS ob objavili novico o »skalaški sveti maši« v cerkvi Loretske Matere Božje v Trenti, ki se je je udeležil tudi Janša. Maši je sledil blagoslov plezalne vrvi, cepina in pohodnih čevljev ter avtomobilov udeležencev tabora.

Med blagoslovljenimi vozili je tudi Škoda Kodiaq, s katero so na tabor pripeljali Janša in družina. Fotografije blagoslova avta, ki sta mu prisostvovala tudi Janševa sinova Črtomir in Jakob, so objavili kar na portalu stranke SDS, za povrh celo brez zamegljene registrske tablice. Kasneje, že po objavi našega članka, so bile fotografije vozila odstranjene s portala.

Šlo je za očitno neopreznost ali brezskrbnost upraviteljev portala, saj gre za vozilo, s katerim se prevaža eden najbolj izpostavljenih politikov v državi, ki dokazano hudo polarizira ljudi in je bil skupaj z družino že deležen groženj.