požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Županja, da te kap: s teorijami zarote obsedena županja je razklala Semič

Deli na:
Županja, da te kap: s teorijami zarote obsedena županja je razklala Semič

Polona Kambič, županja občine Semič - Foto: M24

»Semiški konec je prijazen, miren in poln zanimivih in pristnih dogodivščin in običajev, ki popestrijo turistično ponudbo kraja« so zapisali na spletni strani občine Semič, ki jo že 11 let vodi Polona Kambič. Dodajajo še, da je Semič »pravi raj za tiste, ki si želijo miru«. No, za dodatno popestritev življenja v Semiču je pred časom poskrbela županja, ki od ravnateljice semiške osnovne šole zahteva naj opusti izvajanje ukrepov, ki jih od šol zahteva ministrstvo za izobraževanje.

Ravnateljica Andreja Miketič pozivu županje nasprotuje in lokalni podporniki protikoronskih ukrepov in nasprotniki taistih ukrepov so se še bolj vkopali vsak na svojo stran. Reporterjeva ekipa je za novo številko revije odšla v Semič iskat odgovore.

Zanimalo nas je zakaj je županja napisala pismo v katerem ravnateljici, če ne bo opustila zapovedanih ukrepov požuga: "Zato ste, v skladu s kazenskim zakonikom in zavezujočo sodno prakso, tako evropsko, kot tudi domačo, kazensko in odškodninsko odgovorni, če bo s strani staršev podana kazenska ovadba ali ustavna pritožba iz naslova kršenja otrokovih pravic".


Županjin odgovor razkrivamo v novem Reporterju. Prav tako smo zapisali, če je meni, da je ravnateljica šole dolžna upoštevati poziv o opustitvi ukrepov, glede na to, da je ustanoviteljica šole občina Semič.

Objavljamo tudi odgovore ravnateljice, ki še dodatno pojasnjuje zakaj bo vztrajala pri izvajanju ukrepov in zakaj ima odprte kar tri fronte zaradi županjinega pisma. Miketičeva pa razkrije tudi svojo osebno zgodbo, ki dodatno utrjuje prepričanje, da se je ukrepov potrebno držati.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

X