omar mama 1 Dobra karma

Mama Omarja Naberja o sinu: 'Naj že najde kakšno...

slovenska-policija, nadzor-prometa, prometnik Svet24.si

To je dokazilo, ki ga je potrebno imeti pri sebi ...

gaber marolt mediaspeed Reporter.si

Marko Potrč ima družbo: to je vplivnež, ki ...

New York Svet24.si

FOTO: Izpovedi Slovencev o uspešnosti posameznih ...

janez jansa pf Necenzurirano

Ne le virus, problem je, da vsi kimajo Janši ...

faviola Odkrito.si

Duh 2-letne deklice, ki obiskuje svoj grob?!

Primož in Renata Peterka ter njuni otroci Maj, Gaja in Stela Njena.si

Se bodo Maju Peterka izpolnile želje?

Slovenija

Župan razburjen zaradi »kolapsa podatkov« na NIJZ: Moja občina ni v enem dnevu prišla s pet na kar 130 okužb!

Deli na:
Župan razburjen zaradi »kolapsa podatkov« na NIJZ: Moja občina ni v enem dnevu prišla s pet na kar 130 okužb!

»Še ob 14:00 uri smo v Občina Sveta Trojica v Slovenskih goricah imeli vsega skupaj 5 potrjenih primerov, od začetka razglašene epidemije do danes. Danes pa podatki prikazujejo kar 21 novih okužb in skupno številko 130, kar je popolnoma napačen podatek,« je na Facebooku zapisal David Klobasa, župan Občine Sveta Trojica v Slovenskih goricah.

»Ker sem v zadnjih dveh urah prejel več klicev zaskrbljenih občanov, z zagotovostjo trdim, da je v objavah za današnji dan na straneh Nacionalni inštitut za javno zdravje - NIJZ prišlo do kolapsa podatkov,« piše župan.

Pravi tudi, da je po njegovih podatkih napačna tudi številka za občino Sveti Andraž, prav tako v Slovenskih goricah.

Klobasa je NIJZ na Twitterju pozval, naj ponovno pregleda podatke in da je pri objavi kočljivih številk previdnejša in natančnejša.

»Sporočamo, da so podatki popravljeni. Zagotovo razumete, da so ob tako velikemu številu podatkov in analiz, ki jih vsak dan pripravimo, možne tudi napake. Ostanite zdravi,« so županu že odgovorili v NIJZ.

Sveta Trojica je sicer ena manjših slovenskih občin po številu prebivalcev, tam živi nekaj več kot 2000 ljudi.

Napake naj bi se dogajale tudi pri obveščanju ljudi, ki naj bi bili okuženi. Portal Regional Obala je poročal o primeru osebe, ki je bila v zdravstvenem domu na Metelkovi v Ljubljani naročena na testiranje, a nato na testiranje ni prišla, vendar je vseeno dobila obvestilo, da je okužena.

V ZD Ljubljana so portalu odgovorili, da je v tem primeru lahko prišlo do napake: »V obilici dnevno odvzetih brisov (v tem času že blizu 700), dopuščamo možnost, da pride tudi do napake. Je pa navedeni primer prvi tovrstni.«

Napaka je možna tudi v primeru osebe, ki na test ni bila nikoli naročena niti se ga ni udeležila, a je vseeno prejela obvestilo, da je pozitivna, pravijo v ZD  Ljubljana. »Dopuščamo možnost človeškega faktorja, da je bila morda vpisana napačna telefonska številka pri pošiljanju sms sporočila z rezultatom ob tako velikem številu testirancev,« so odgovorili Regional Obala.

Loading...