Revija Reporter
Slovenija

Zore v poslanici: Od Jezusovega vstajenja gredo naši koraki naprej

STA

31. mar. 2018 9:32 Osveženo: 9:33 / 31. 3. 2018

Deli na:

Stanislav Zore, ljubljanski nadškof in metropolit

Bobo

Sporočilo o Jezusovem vstajenju je najpomembnejša vest celotne človeške zgodovine, kajti od tistega trenutka gredo naši koraki naprej, je v velikonočni poslanici dejal ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore. Dodal je, da mora tudi zato vsemu svetu odmevati sporočilo: Jezus je vstal.

Kot je dejal nadškof, morajo velikonočni kristjani svetu prinašati oznanilo, da Jezus nosi "s seboj v vstajenje svoje poveličane rane kot znamenje svoje istovetnosti".

Podaril je, da je v Jezusu vsako trpljenje, "ki mu ga izročimo, poveličano". "Zato moramo reči odločno ne vsakemu zlu, ki na svetu povzroča trpljenje. V moči vstalega Jezusa Kristusa se moramo skloniti k vsaki bolečini, k vsakemu trpljenju; v moči njegovega vstajenja se moramo dotakniti vsakega obraza, osušiti solze, ki tečejo iz bolečine; v moči vstajenja se moramo naučiti spoštovati trpljenje. Posebej tisto trpljenje, za katerega ne znamo najti zdravila. V moči Jezusovega trpljenja in vstajenja moramo ljudje vedno znova prinašati upanje, da zadnje besede nimata trpljenje in ne smrt, ampak ljubezen in vstajenje," je dejal.

Vsem kristjanom in vsem ljudem dobre volje je voščil blagoslovljeno veliko noč. "Jezus je vstal! Zares je vstal! Jezus živi in zato praznujmo. Praznujmo Jezusovo vstajenje in praznujmo tudi svoje vstajenje," je še pozval.