kuljaj jasna-m24 Odkrito.si

Jasna Kuljaj v toplicah doživela šok

karen mcdougal Svet24.si

Zajčica trdi, da je imela razmerje s Trumpom

Tiangong-1 Svet24.si

Kje bo v plamenih legel k večnemu počitku? ...

marjan šarec-volitve_prvi krog Svet24.si

Marjan Šarec: Na uho mi je prišlo nekaj, kar ...

Screenshot from 2018-03-20 11-44-20 Najstnica.si

Najboljši filmi o plesu

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj ima dovolj!

Svet

Trumpa ne bo v London, ker mu menda ni všeč novo ameriško veleposlaništvo

Deli na:
Trumpa ne bo v London, ker mu menda ni všeč novo ameriško veleposlaništvo

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek sporočil, da se ne bo udeležil odprtja novega veleposlaništva ZDA v Veliki Britaniji. Odločitev je sporočil sredi noči na Twitterju.

Trump je napisal, da odpoveduje obisk, ki je bil sprva predviden za prihodnji mesec, ker ni zadovoljen z lokacijo in ceno novega veleposlaništva.

"Razlog, zaradi katerega sem odpovedal potovanje v London, je, da nisem velik oboževalec odločitve Obamove administracije za prodajo verjetno najbolje lociranega in najsijajnejšega veleposlaništva v Londonu za 'drobiž', samo zato da je zgradila novo na odročni lokaciji za 1,2 milijarde dolarjev. Slab posel. Hoteli so, da prerežem trak - ne!" je tvitnil Trump.

Pred tem so tudi britanski mediji poročali, da je Trumpov obisk odpovedan. Britanski časnik Guardian, ki se sklicuje na vladne vire, je poročal, da se je Trump odpovedal potovanju v strahu pred množičnimi protesti. Daily Mail je pisal, da se je Trump umaknil v strahu, da ga ne bodo lepo sprejeli.

Britanska premierka Theresa May je Trumpa povabila na državniški obisk, ko se je srečala z njim v Beli hiši kmalu po tistem, ko je prevzel položaj.

Aktivisti so v primeru obiska napovedali množične proteste proti Trumpu, nekateri poslanci pa so bili odločeni, da mu ne bodo dali priložnosti, da nagovori parlament.

Na Downing Streetu še niso določili datuma državniškega obiska, so pa na načrtovali "delovni obisk", ki bi sovpadal z odprtjem novega ameriškega veleposlaništva.

Po poročanju britanskih medijev bo zdaj na slovesno odprtje novega veleposlaništva namesto Trumpa prišel državni sekretar Rex Tillerson.