mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Trumpa ne bo v London, ker mu menda ni všeč novo ameriško veleposlaništvo

Deli na:
Trumpa ne bo v London, ker mu menda ni všeč novo ameriško veleposlaništvo

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek sporočil, da se ne bo udeležil odprtja novega veleposlaništva ZDA v Veliki Britaniji. Odločitev je sporočil sredi noči na Twitterju.

Trump je napisal, da odpoveduje obisk, ki je bil sprva predviden za prihodnji mesec, ker ni zadovoljen z lokacijo in ceno novega veleposlaništva.

"Razlog, zaradi katerega sem odpovedal potovanje v London, je, da nisem velik oboževalec odločitve Obamove administracije za prodajo verjetno najbolje lociranega in najsijajnejšega veleposlaništva v Londonu za 'drobiž', samo zato da je zgradila novo na odročni lokaciji za 1,2 milijarde dolarjev. Slab posel. Hoteli so, da prerežem trak - ne!" je tvitnil Trump.

Pred tem so tudi britanski mediji poročali, da je Trumpov obisk odpovedan. Britanski časnik Guardian, ki se sklicuje na vladne vire, je poročal, da se je Trump odpovedal potovanju v strahu pred množičnimi protesti. Daily Mail je pisal, da se je Trump umaknil v strahu, da ga ne bodo lepo sprejeli.

Britanska premierka Theresa May je Trumpa povabila na državniški obisk, ko se je srečala z njim v Beli hiši kmalu po tistem, ko je prevzel položaj.

Aktivisti so v primeru obiska napovedali množične proteste proti Trumpu, nekateri poslanci pa so bili odločeni, da mu ne bodo dali priložnosti, da nagovori parlament.

Na Downing Streetu še niso določili datuma državniškega obiska, so pa na načrtovali "delovni obisk", ki bi sovpadal z odprtjem novega ameriškega veleposlaništva.

Po poročanju britanskih medijev bo zdaj na slovesno odprtje novega veleposlaništva namesto Trumpa prišel državni sekretar Rex Tillerson.