alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

11 11 Odkrito.si

11:11 - se vam je že zgodilo?

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Slovenija

Zoran Stevanović obtožuje policijo, da je sama aktivirala izgrednike za uprizorjen spopad s policisti

Deli na:
Zoran Stevanović obtožuje policijo, da je sama aktivirala izgrednike za uprizorjen spopad s policisti

Pred parlamentarnim poslopjem v Ljubljani so se zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT. Na posnetku pobudnik protesta Zoran Stevanović. - Foto: Primož Lavre

Zoran Stevanović, predsednik stranke Resni.ca, ki je vabila na sredin protestni shod v središču Ljubljane, je v današnji izjavi za javnost zapisal, da se je zgodil veličasten protest z ogromno udeležbo, da je bil protest miren, navzočnost policije pa nepotrebna. Izgredi, ki so se zgodili ob koncu shoda, pa s tem "nimajo popolnoma nič skupnega".

Kot je v sporočilu za javnost zapisal Stevanović, je bil sredin protest miren, "nastopali so eminentni govorci iz različnih branž, vzdušje mladih družin, starejših udeležencev in ostalih, svobode željnih ljudi je bilo enostavno ganljivo".

Zahteve zbranih so bile "takojšen razpis predčasnih volitev, saj trenutna sestava parlamenta nima popolnoma nobenega zaupanja javnosti in pa sprememba nesmiselnih obvezujočih ukrepov v priporočila," je strnil.

Po njegovih besedah je protest trajal med 18. uro in 19.40, v tem času pa ni prišlo do incidentov. "Ker oblast ni vedela več, kako naj preusmeri pozornost s tega javnega shoda, je že takoj po koncu aktivirala skupino izgrednikov, da so uprizorili spopad s policisti, ki jih je vodstvo policije malo pred tem skoncentriralo na tem območju. Na žalost je posledice policijske represije čutilo še mnogo mirnih udeležencev, ki so se že razhajali," je navedel. Kritičen je bil tudi do medijev, češ da so na teren prišli šele "po začetku improviziranih izgredov".Ob tem je navedel, da se je po njihovih ocenah protesta udeležilo približno 30.000 ljudi. Policija je sicer ocenila, da jih je bilo okoli 8000.

Ob poročanju nekaterih medijev, da ga policija obravnava kot soorganizatorja shoda, pa je Stevanović zapisal, da ga policija "niti enkrat po javnem shodu ni kontaktirala".

Na sredinem protestnem shodu proti uveljavitvi pogojev PCT v Ljubljani je prišlo do izgredov. Skupina zbranih je v poslopje parlamenta in policijo metala različne predmete, tudi pirotehniko in granitne kocke. Poškodovano je poslopje DZ, v dogajanju je bilo poškodovanih sedem policistov, policija, ki je na shodu izgrednike razgnala tudi s solzivcem in vodnim topom, pa je pridržala devet ljudi.

Loading...