Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika Aleksandra Čeferina brani pred Janšo

Deli na:
Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika Aleksandra Čeferina brani pred Janšo

Leta 2010 je bil Zoran Janković zaslišan pred preiskovalno komisijo DZ, kot odvetnik pa ga je spremljal Aleksander Čeferin. - Foto: Bobo

»Zadnje dni v medijih spremljam popolnoma neutemeljene in krivične napade na prvega moža UEFE Aleksandra Čeferina, kateri ne le da so nepotrebni, ampak škodijo ugledu države,« piše ljubljanski župan Zoran Janković v javnem izrazu podpore predsedniku UEFE Aleksandru Čeferinu.

Čeferin je ta teden dal intervju za EkipoSN, v katerem je bil med drugim vprašan, ali razmišlja o kandidaturi za predsednika vlade ali republike Slovenije. Šef Uefe pravi, da o tem trenutno ne razmišlja, ni pa izključil možnosti, da bo kdaj drugačnega mnenja. Kritičen je bil tudi do aktualne slovenske politike in dejal je, da »ne more več gledati te vsakodnevne črnogledosti in apokaliptičnosti v javnih nastopih vodilnih.«

Intervju je izzval špekulacije, da Čeferin načrtuje vstop v slovensko politiko in da je on tisti »novi obraz«, ki naj bi levici prinesel zmago na naslednjih volitvah. Izzval je tudi odziv aktualnega premierja Janeza Janše, ki se Čeferina sicer ni direktno lotil, je pa napadel izvedbo Uefine tekme Lige prvakov med Atalanto  in Valencio, ki je bila februarja v Milanu in ki jo strokovnjaki izpostavljajo kot enega od dogodkov, ki je poskrbel za silovito širjenje koronavirusa v Italiji in Španiji, pa še kje drugje po Evropi.

»To je bila neodgovorna ter kriminalna poteza. Še več, kot to! To je bilo širjenje nevarnosti, ki ni obšla niti Slovenije!« je Janša kritiziral izpeljavo tekme v času, ko se je koronavirus že začel širit po Evropi. Dodal je še: »Preko nogometnih tekem ter koncertov v Italiji in Španiji se je začel virus nezadržno širiti preko cele Evrope. Desettisoči so že umrli in še naprej umirajo. Nekateri koncerti in nogometne tekme niso bile odpovedani zgolj zaradi pohlepa in želje po denarju. To se je dogajalo celo po opozorilih Svetovne zdravstvene organizacije, ki je takrat že razglasila pandemijo!«

Zanimivo - Janša se je le nekaj tednov pred intervjujem Čeferinu javno zahvalil za pomoč pri dobati zaščitne opreme med pandemijo koronavirusa. Zdaj je šefa Uefe pred Janšo in drugimi kritiki v bran vzel ljubljanski župan. Tega in njegovega sina Jureta je Čeferin nekoč osebno zastopal kot odvetnik, obenem pa je Čeferinova odvetniška pisarna zastopala Mestno občino Ljubljana.

»Aleksandra poznam že vrsto let in izjemno ponosen sem, da sva prijatelja,« je v sporočilu za javnost dejal Janković, ki je izpostavil Čeferinovo pomoč pri dobavi zaščitnih mask iz Kitajske. »To lahko naredi le človek z izrazitim čutom do soljudi, ki mu je pripadnost in skrb za sodržavljanke in sodržavljane zelo pomembna,« ga hvali Janković

Sporočilo Zorana Jankovića v podporo Aleksandru Čeferinu:



Zadnje dni v medijih spremljam popolnoma neutemeljene in krivične napade na prvega moža UEFE Aleksandra Čeferina, kateri ne le da so nepotrebni, ampak škodijo ugledu države.

Aleksandra poznam že vrsto let in izjemno ponosen sem, da sva prijatelja.

Poznam ga kot delovnega, odločnega, kot človeka z jasno vizijo, ki išče rešitve in je poln optimizma. Zato je v svojem delu izjemno uspešen, cenjen, spoštovan in nedvomno zelo vpliven.

V teh težkih časih, ko se je tudi naša država znašla v vrtincu epidemije korona virusa, ni pozabil, od kod prihaja. Kot eden najvplivnejših mož na svetu je takoj priskočil na pomoč in uredil, da smo dobili prepotrebne zaščitne maske.

To lahko naredi le človek z izrazitim čutom do soljudi, ki mu je pripadnost in skrb za sodržavljanke in sodržavljane zelo pomembna. Aleksandra izjemno cenim in spoštujem ter sem mu za njegovo gesto hvaležen.

V teh časih je bolj kot kadarkoli pomembno sodelovati, biti strpen, solidaren, znati živeti skupaj, obenem pa spoštovati vse različnosti.