požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zoper Alenko Bratušek prijava na upravno inšpekcijo in urad za nadzor proračuna

Deli na:
Zoper Alenko Bratušek prijava na upravno inšpekcijo in urad za nadzor proračuna

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek. - Foto: Bobo

Zaposleni na ministrstvu za infrastrukturo ministrici očitajo neučinkovito in negospodarno ravnanje. Predlagajo nadzor in sankcije.

Prejšnji teden smo pisali o zlorabah ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, ki je, enako kot pred letom dni, vse zaposlene na ministrstvu »nagnala«, da so morali poslušati njene samohvale.

»Delovno srečanje« je bilo v kongresnem centru na Brdu pri Kranju, zaposleni na ministrstvu pa so nam sporočili, da so se ga morali udeležiti pod prisilo, pri čemer jim je šlo ob tem na bruhanje. Bratuškova nima za pokazati nobenih rezultatov, dodajajo, razen nastavljanja medijem, samohvale, propadlih projektov, »talanja« bonbončkov zaposlenim, ki se ji prilizujejo…

Vnaprej so se zgražali, ker bodo morali ves dan prebiti na »delovnem srečanju«, kateremu sledi prisiljeno »druženje« in seveda obilo hrane. Razni direktorčki na ministrstvu bodo peli slavospeve ministrici, sami pa so povsem nestrokovni in nesposobni. »Manjkali bodo samo še napisi: za domovino z Alenko naprej«. Ministrica namreč pričakuje pripadnost njej oziroma njeni politični opciji.

Ta teden so se nam zaposleni, ki so »preživeli« petkovo delovno srečanje, spet javili. Poslali so nam prijavi na ministrstvo za finance in ministrstvo za javno upravo, saj »je več kot očitno, da gre za negospodarno porabo javnih sredstev«. Za populizem. Tudi letošnje srečanje je bilo polno floskul ministrice Bratuškove in njenih podrejenih. Na koncu je rekla, da je treba upoštevati stroko, a da so na koncu odločujoče politične odločitve, pa če jim je to všeč ali ne.

Kot pravijo, prijavo pošiljajo anonimno (večinoma naj bi šlo za člane sindikata), saj so grožnje vodstva dnevno prisotne, nad nekaterimi pa naj bi se zaradi njihovih opozoril že izvajal mobing.

Po tem je z motivacijskih govorom nastopila dobitnica olimpijske medalje v teku na smučeh Petra Majdič. »Z vsem dolžnim spoštovanjem do športnice, ampak njeno predavanje o njenih uspehih in življenjski poti z njenimi cilji vred nima zveze z motivacijo uslužbencev v javni upravi.«


Vse jih je spominjalo na kongres stranke SAB, očitno je zgolj vprašanje časa, kdaj bodo dobili pod nos pristopno izjavo. Poleg tega opozarjajo na neresno obnašanje »prvih dam ministrstva«, ki z raznih dogodkov objavljajo svoje fotografije na družbenih omrežjih »v pozah pubertetnic, ki zbirajo všečke«.

V prijavah na urad za nadzor proračuna na ministrstvu za finance in na upravno inšpekcijo so zapisali, da je šlo za okoli 350 udeležencev delovnega srečanja, ki so bili odsotni od dela vsaj šest ur. Izračunali so, da gre za izpad v višini 31.500 evrov. Poleg tega so bili stroški najema petih avtobusov tisoč evrov, stroški pogostitve pa okoli pet tisoč evrov.

Poudarili so, da je torej vodstvo ministrstva ravnalo neučinkovito in negospodarno, s čimer je kršilo zakon o javnih uslužbencih ter zakon o javnih financah. Zato predlagajo nadzor in sankcije. Srečanje je poleg ministrice organizirala generalna sekretarka na ministrstvu Tanja Šarabon.

Kot pravijo, prijavo pošiljajo anonimno (večinoma naj bi šlo za člane sindikata), saj so grožnje vodstva dnevno prisotne, nad nekaterimi pa naj bi se zaradi njihovih opozoril že izvajal mobing.