sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Življenje in jaz. Preobrat.

Deli na:

Za božično darilo so mi zdravniki povedali, da je moja živalica izginila brez sledu. V meni je zavladal kaos. Bila sem prepričana, da imam največ štiri leta življenja. Izbrala sem si majčken grob na pokopališču nad mestecem, z zelo lepim razgledom. Načtrtovala sem, da bom vgradila kovinsko kaseto, v katero naj se siplje pepel - nič žar. Najprej bi dala upepeljiti pokojnike v grobu, nato pa bi bil odprt za vse brezdomce in tiste, ki nimajo denarja za grob.

Za božično darilo so mi zdravniki povedali, da je moja živalica izginila brez sledu. V meni je zavladal kaos. Bila sem prepričana, da imam največ štiri leta življenja. Izbrala sem si majčken grob na pokopališču nad mestecem, z zelo lepim razgledom. Načtrtovala sem, da bom vgradila kovinsko kaseto, v katero naj se siplje pepel - nič žar. Najprej bi dala upepeljiti pokojnike v grobu, nato pa bi bil odprt za vse brezdomce in tiste, ki nimajo denarja za grob. Družinska grobnica za katero skrbijo bratje je v katastrofalnem stanju, za družinsko grobnico moje polovice, pa se razen mene, ne meni nihče, zato sem se odločila za to varianto.

Ker sem imela bolečine v križu, sem to pripisala živalici..........za vse je bila kriva - pravzaprav grešni kozel. Bila sem zelo popustljiva s seboj - revčkom, ki ima še malo časa. Sedaj je nastopila realnost - nič maščobe, nobenih sladkarij, nič mesa.....če hočem dočakati starost v formi, brez sladkorne in posledic kapi. Sosedo sem takoj poklicala in ji naročila, naj mi pripravi en krožnik prežganke in nesladkan jabolčni kompot - imela sem virozo, ko bom zdrava pa eno sklečko mešane kuhane zelenjave brez soli in maščob in eno sklečko mešane listnate zelenjave in to vsak dan. Sama dodam zvečer čajno žličko hladno stisnjenega olivnega olja v solato in kis, dodam trdo kuhan bio jajček ali marinirane kozice ali žličko kaviarja.

Pri parkiranju avta sem v temi podrgnila sosednjega. Takoj po maši sem prihitela na parkirišče in žalostna in tesnobna čakala na voznika. Prišla je gospa prijetnega videza z najstnico. Skočila sem iz avta in se ji hitela opravičevati, z baterijo sva odkrili odrgnino. Z roko je pretipala praske in mi rekla, da ni nič zlomljenega, naj si ne ženem h srcu in mi je želela blagoslovljene božične praznike. Bila sem tako pretresena nad dobroto in plemenitostjo gospe, da sem se sesedla v avto in glasno zaihtela. Poskušam odkriti kdo je in ji podariti šopek najlepših rož cvetličarne.

Moj mulc je dobil čisto, čisto mladega psička in je srečen. Za božič pa je prišlo do zapleta - babica je nesla darilo pod drevesce tako, da bi jo videl in nehal verjeti v Božička. Ko je darilo videl, je rekel, da je to prinesla ona, in spraševal je po darilu za katerega je pisal Božičku. Nad Božičkom je bil zelo razočaran in ni bilo pravega vzdušja.