državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Živalski vrt Ljubljana odpira vrata, risinje že od nedelje ni videl nihče

Deli na:
Živalski vrt Ljubljana odpira vrata, risinje že od nedelje ni videl nihče

Foto: Arhiv Reporterja

Živalski vrt Ljubljana bo danes od 9. ure dalje ponovno odprl svoja vrata za obiskovalce, a ne v celoti. Zaradi izvajanja sanacijskih del bo zgornji del vrta, kjer se še vedno nahajajo alpski kozorogi, mufloni, beloglavi jastrebi in kvakači, namreč ostal zaprt za obiskovalce do nadaljnjega, so sporočili iz ljubljanskega živalskega vrta.

V živalskem vrtu je po žledolomu ostalo ogromno podrtih dreves in poškodovanih ograd. S sanacijo so začeli že v ponedeljek.

Doslej so odstranili vsa podrta drevesa ob Večni poti, ki bi lahko padla na cesto. Odstranili so podrta drevesa na vseh poteh in v ogradah, obrezali so tudi veje, ki bi lahko padle na živali, zaposlene ali obiskovalce in tako zagotovili varnost.

Obiskovalcem živalskega vrta bodo do 2. marca priznali 20-odstotni popust na dnevne vstopnice v ZOO Ljubljana.

Pobeglo risinjo so nazadnje zasledili v nedeljo popoldne. Ker ni več snega, teren pa je razmočen, ji ne morejo, kot so zapisali, slediti. V sredo ponoči so jim občani javili, da so jo videli pri počivališču Povodje v smeri Gorenjske, v četrtek ponoči pa pri Škofljici v smeri Dolenjske. Obe informaciji sta sicer nepotrjeni.

"Pomagalo bi, če bi jo kdo opazil ali pa bi opazil njen plen in nam takoj javil, ter pokazal točno lokacijo. Od tam bi ji nato lahko sledili z izurjenim psom," poudarjajo.

Živalski vrst sicer stalno sodeluje s strokovnjaki za rise v naravi, ki jim tudi svetujejo in pomagajo. Ponovno risinji nastavljajo hrano ob živolovki v njeni ogradi. Verjamejo, da lahko sama preživi v naravi. Največja grožnja trenutno ji je promet, na katerega ni navajena, so še zapisali v živalskem vrtu.