Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Živalski vrt prepovedal vstop "čarovniku in zdravilcu", ki je vznemirjal gorile

Deli na:
Živalski vrt prepovedal vstop "čarovniku in zdravilcu", ki je vznemirjal gorile

Foto: Reuters

Osebje živalskega vrta Orana v mestu Christchurch je prepovedalo obiske moškemu, ki je s svojim petjem in tolčenjem po prsih vznemirjal gorile. Varnostniki novozelandskega živalskega vrta so moškega, ki se predstavlja za čarovnika in zdravilca, zaradi vznemirjanja živali odpeljali iz živalskega vrta.

Novozelandec Andrew Wright, ki se predstavlja kot čarovnik in zdravilec z energijo, je s svojim petjem in obnašanjem vznemiril gorile v živalskem vrtu. Ena izmed goril se je pognala do zaščitnega stekla in ga poskušala razbiti. Vodja živalskega vrta Nathan Hawke je povedal, da je nepričakovano dejanje 190-kilogramske gorile, ki se ni nikoli zaletavala in udarjala po zaščitnem steklu, znak, kako razdražene so gorile.

Hawke dodaja, da v živalskem vrtu srečujejo in sprejemajo vse od ljudi z magičnimi močmi zdravljenja, od živalskih šepetalcev do čarovnikov, dokler ti ne začnejo vznemirjati živali. Zdravilec Andrew Wright je dejal, da je nad prepovedjo vstopa v živalski vrt ogorčen. Prav tako meni, da so se gorile na njegovo petje odzvale pozitivno in jih s tem ni vznemirjal.

V živalskem vrtu Orana živijo gorile Fataki, Fuzu in Mahali, ki so edine gorile na Novi Zelandiji. V tej državi so šele dva meseca, poroča nemška tiskovna agencija dpa.