horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za petek, 20. septembra

jerica zupan1 Svet24.si

FOTO in VIDEO: Po zraku so leteli tangice in ...

uvodna nakupovanje Svet24.si

Nakup jesenske garderobe naj bo po nasvetu ...

urgenca, rakičan, bolnica, murska-sobota, sb murska sobota, urgentni center Svet24.si

Oboroženi s palicami za golf in kiji so vdrli v ...

cb9662cf647e0f6db389c31dbdb12dc7 Odkrito.si

»Ni pomembno, koliko časa živite, bolj pomembno...

monika kmetija Njena.si

Ljubezen po domače: So jo v Grčiji skušali ...

Ranko Babić in Nataša Njena.si

Ranko Babić zaradi lulčka ostal brez besed

Slovenija

Zgroženi Peter Starič: Spomenik pri Sevnici je namerna žalitev Melanie in Trumpa, odgovorne je treba kaznovati!

Deli na:
Zgroženi Peter Starič: Spomenik pri Sevnici je namerna žalitev Melanie in Trumpa, odgovorne je treba kaznovati!

Foto: Bobo - Leseni spomenik Melanie Trump, ki stoji v Rožnem pri Sevnici, je razdelil javnost.

Leseni spomenik Melanii Trump pri Sevnici je treba odstraniti, saj je v sramoto naši državi, tiste, ki so kakor koli podpirali izdelavo spomenika, pa je treba kaznovati, je ogorčen dr. Peter Starič.

V letih 1961-1970, ko sem delal pri ameriškem podjetju Tektronix, Inc. smo imeli tam večkrat predavanja, večinoma strokovna. Posebno dobro obiskana so bile razna druga predavanja, potopisi in podobna. Ko je bilo najavljeno predavanje o Jugoslaviji, me je zanimalo, kakšno mnenje imajo Američani o državi, iz katere sem prišel,  Predavatelj je govoril precej  o Ljubljani, kjer je zelo pohvalil restavracije. Poslušalci so tudi veliko spraševali. Ena od pripadnic lepega spola, je vprašala: »Kako pa so ženske tam napravljene?«

Odgovor me je presenetil: »Ne boste verjeli, napravljene so na splošno precej lepše in z boljšim okusom, kot tu pri nas.«

Sicer pa je že Prešeren zapel v svoji Zdravljici (5. kitici) rojakinjam:

»Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice;


ni take je mladenke,
ko naše je krvi dekle;…«

Sprašujem se, le kaj bi rekel Prešeren, če bi se danes mogel sprehoditi ob Savi, blizu Sevnice, kjer stoji pred kratkim »izžagani« spomenik Slovenke Melanije Trump, žene predsednika Združenih držav Amerike! Ko je pesnil svojo Zdravljico, si česa takega niti v sanjah ne bi mogel predstavljati. In ker je Melanija, kakršno predstavlja spomenik, precej »drugačna« kot v resnici, bi še težje razumel, kdo in zakaj je dovolil postaviti takšno leseno skrpucalo prav v njenem rojstnem kraju?

Brad Downey, ki je naročil in plačal (?) spomenik, ter Aleš Župevc, ki ga je izžagal iz lesa, sta prav gotovo vedela, da s tem dejanjem ne bosta izboljšala odnosov Slovenije z ZDA. Po vsem, kar je bilo doslej objavljenega tisku, radiu in televiziji, lahko sklepamo, da ima namerna žalitev predsednika Donalda Trumpa predvsem pa njegove slovenske soproge, politično ozadje. Nas Slovence pa še bolj potiska proti Moskvi, čeprav smo imeli že leta 1948, ko nas je Stalin izobčil iz svoje rdeče cerkve, zelo neprijetne izkušnje. Takrat so nam iz godlje v katero so nas vsaki po svoje potisnili Rusi in naši komunisti, pomagali Američani, iz katerih se sedaj norčujemo.

V zadevo glede spomenika, ki kvari naše odnose z ZDA, bi moral takoj in odločno poseči naš zunanji minister Karel Erjavec. Toda, le kako naj kaj takega pričakujemo, če upoštevamo, da je bil kot zunanji minister že 14-krat v RF, v ZDA pa še nikoli? Rešitev je le ena: takoj bi ga morali odstaviti, saj s svojo pasivnostjo dela proti interesom Slovenije, odstraniti spomenik, ki je v sramoto naši državi (ni edini) ter kaznovati tiste, ki so kakor koli podpirali izdelavo lesenega spomenika prvi dami ZDA.

loading...
Loading...