supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Slovenija

Žavbi: Anže Logar je včasih zvenel kot Branko Grims, danes poskuša biti pahorjanski

Deli na:
Žavbi: Anže Logar je včasih zvenel kot Branko Grims, danes poskuša biti pahorjanski

Lenart Žavbi, poslanec Svobode - Foto: Primož Lavre

Logar ni le satelit, ampak kar Janezova desna roka, o predsedniku Platforme sodelovanja Anžetu Logarju pravi poslanec Svobode Lenart Žavbi. Objavljamo del intervjuja za Reporter, v katerem govori o svojih stikih s poslanci SDS v državnem zboru.

Je SDS skrajna desnica?

SDS je skrajna desnica. Na desni sredini pogrešam tako stranko, kot je bila včasih ljudska stranka, ki je zastopala kmečko podeželske interese, hkrati pa ni države radikalno obremenjevala s kolaboracijo med drugo svetovno vojno in vsem, kar se je zgodilo. Ne da bi zdaj zagovarjal SLS, ampak to se mi je zdel tak primer desne stranke, ki v Sloveniji manjka, ker jih je pač hegemon vse posrkal vase v zadnjih 25 letih. Določene nastavke vidim tudi pri NSI, da bi se lahko kaj takega zgodilo, ampak vsakič, ko se zdi, da so na moderni desni sredini, potem nekako sam z repom vse podrejo.

Ali Janeza Janšo kdaj srečate na parlamentarnih hodnikih? Spregovorite kakšno besedo z njim?

Sva kdaj že kakšno besedo rekla, ampak ne morem reči, da so bili to pogovori, bolj opazke na hodniku. Si pa štejem v čast, da se Janez Janša veliko ukvarja z mano na tviterju in podobnih njegovih kanalih. No, ni več tviterja, se opravičujem, ampak je x.

V kakšnih odnosih pa ste z drugimi poslanci SDS? Greste s kom od njih kdaj na kavo?

Že prej sem omenil Hoivika, z njim sem že kdaj popil kavo. Tudi z novim poslancem Poglajnom sva se večkrat srečala na nogometnih tekmah, v Stuttgartu v času evropskega prvenstva, večkrat se srečava na tekmah slovenske reprezentance, tudi na tekmah Olimpije. Resnično kave nisva spila, sva pa zagotovo kakšno rekla. Z drugimi pa se ne družim.

Je Anže Logar Janšev satelit ali izobčenec? Bi z njim lahko politično sodelovali?

Nesreči Anžeta Logarja se reče svetovni splet. Na njem se obdrži vse, kar si v zadnjih letih, recimo od leta 2000 dalje, izjavil. Večkrat, ko zasledim kakšne Logarjeve nastope iz preteklosti, ugotovim, da je bila še nedolgo njegova retorika bolj podobna Grimsovi kot sedanji, ko skuša biti bolj pahorjanski. Zato je odgovor, da je Anže Logar ne le satelit, ampak kar, ko sem že enkrat rekel, Janezova desna roka.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24