Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zatišje pred nevihto: nova vojna med PS in SD

Deli na:
Zatišje pred nevihto: nova vojna med PS in SD

Foto: Bobo

Kadrovanje v Sodu je v zadnjih mesecih potekalo v zelo napetem ozračju. Glavno igralci so bili padli predsednik PS Zoran Janković, premierka Alenka Bratušek in predsednik SD Igor Lukšič. Razmerje moči se meri pri kadrovskih rokadah, prejšnji teden pa je bilo zelo izrazito pri glasovanju o zaupnici ministru Gregorju Virantu.

Na obzorju je nova vojna med Pozitivno Slovenijo (PS)  in Socialnimi  demokrati (SD). Bojno polje pa ne bo parlament. Sledi denarju,  tako je bilo geslo Globokega grla. Eden od vzrokov za razpad Pahorjeve koalicije je bil spor med SD in Zares na nivoju AUKN-TEŠ 6, tokratna vladna večina pa se je prvič močno zatresla zaradi kadrovanja v Luki Koper. Na vrsti je sedaj Slovenska odškodninska družba (SOD), ki jo je, tako kot Luko, »okupiral« Janković. V vladnih sobanah je za zdaj še vse mirno, a to bi lahko bilo samo zatišje pred nevihto.

Prejšnji teden so se prelomila  nekatera ravnovesja v politično-gospodarskih vodah, ki jim javnost ni pripisala pravega  pomena, čeprav bi ga morala. Potem ko je vodstvo Soda zapustil Tomaž Kuntarič, ki velja za človeka blizu SD, je nadzorni svet na njegovo mesto imenoval Mateja Pirca, dokaj neznanega gospodarstvenika, ki spada v Jankovićev krog. Čeprav ob tem imenovanju ni bilo javnega razburjenja, kot je bilo lani že večkrat, mora biti povsem jasno, da ima najnovejša odločitev velik »geostrateški« pomen znotraj koalicije.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.