sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zameljski plaz zasul cesto na Pohorju

Deli na:
Zameljski plaz zasul cesto na Pohorju

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Na severovzhodnem delu Slovenije je po podatkih Agencije RS za okolje popoldne prišlo lokalno do močnejših nalivov in sunkov vetra. Cesto na relaciji Vuhred - Ribnica na Pohorju je okrog 17.30 zasul zemeljski plaz, zaradi česar je cesta neprevozna. Toča in veter sta poškodovala več stanovanjskih hiš, meteorna voda pa je zalila kletne prostore.

Iz Uprave RS za zaščito in reševanje so še sporočili, da je veter na območju Sv. Primoža nad Muto odkril del ostrešja na dveh stanovanjskih hišah. Gasilci so ostrešji zavarovali s prekrivnimi ponjavami.

V občini Radlje ob Dravi je meteorna voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš, toča pa je poškodovala streho stanovanjske hiše. V naselju Vas v občini Radlje ob Dravi se je zaradi močnega vetra podrlo drevo na ostrešje stanovanjske hiše.

V Javniku v občini Podvelka je toča poškodovala ostrešje dvostanovanjske hiše. Približno 20 kvadratnih metrov poškodovane strehe so gasilci zaščitili in prekrili s folijo. Toča je poškodovala tudi kritino na strehi stanovanjske hiše v Turiški vasi na Pohorju.


V kraju Raduše v občini Slovenj Gradec pa je zaradi udara prišlo do požara na električnem drogu. Gasilci so manjši požar že pogasili.

V kraju Križ v občini Sevnica je zaradi udara strele zagorelo na gospodarskem objektu. Požar so pogasili tamkajšnji gasilci. Strela je udarila tudi v sleme stanovanjske hiše v kraju Sestrže v občini Majšperk. Gasilci so ogenj na površini približno 30 kvadratnih metrov že pogasili.

Na Partizanski cesti na Bledu pa je veter podrl drevo na cesto. Gasilci so razžagali in odstranili drevo s ceste ter dežurnemu elektro podjetja pomagali na drog namestiti električni kabel.

Ponoči bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod bo občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju bo do 23 stopinj Celzija. V ponedeljek bo na Primorskem delno jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.