Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zadeva odrezana roka: Sebastien Abramov in Julija Adlešič bosta stopila pred sodnico

Deli na:
Zadeva odrezana roka: Sebastien Abramov in Julija Adlešič bosta stopila pred sodnico

Abramov je od 6. marca letos v priporu zaradi sumov, povezanih s spodletelo zavarovalniško goljufijo z odrezano roko Julije Adlešič. - Foto: Arhiv družine Adlešič

Na ljubljanskem okrožnem sodišču bo danes s predobravnavnim narokom steklo sojenje v razvpitem primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko. Obtožnica Sebastiena Abramova, Julijo Adlešič, Gorazda Colariča in Tinko Huskić Colarič bremeni več kaznivih dejanj, da bi z zavarovalniško goljufijo pridobili protipravno premoženjsko korist.

Sodnica Vesna Podjed je za danes predvideni preobravnavni narok razdelila v štiri dele, tako da se bodo obtoženi o svoji krivdi izrekli ločeno z eno- ali dvournim zamikom.

Najprej se bo o krivdi izrekel oče Sebastiena Abramova Gorazd Colarič, uro pozneje pa Abramova mama Tinka Huskić Colarič. Ob 12.30 se bo imel možnost o krivdi izreči Abramov, dve uri pozneje pa njegova partnerka Julija Adlešič. Oba na sojenje čakata v priporu.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi ji pomagali ostali obtoženi.

Abramov je namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Adlešičev zanika, da naj bi si roko odrezala namenoma, pač pa trdi, da je šlo za nesrečo.