krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zadeva odrezana roka: "kraljica" Julija ne prizna krivde, "kralj" Sebastien jo gleda kot sokol

Deli na:
Zadeva odrezana roka: "kraljica" Julija ne prizna krivde, "kralj" Sebastien jo gleda kot sokol

Julija Adlešič - Foto: Primož Lavre

Obtožena v primeru domnevne zavarovalniške goljufije z odrezano roko Julija Adlešič se je na današnjem nadaljevanju predobravnavnega naroka izrekla za nedolžno. S tem se je pridružila ostalim trem soobtoženim - Sebastienu Abramovu, Gregorju Colariču in Tinki Huskić Colarič -, ki krivde v omenjeni zadevi ne priznavajo.

Predobravnavni narok na Okrožnem sodišču v Ljubljani v sojenju Adlešičevi in trem soobtoženim se je danes nadaljeval potem, ko je bil v petek prekinjen. Sodnica Vesna Podjed ga je prekinila, ker je odvetnik Adlešičeve Boris Grobelnik opozoril, da v sodnem spisu ni pooblastila nadrejenih državnemu tožilcu Sedinu Kičinu, ki bi ga moral imeti, če bi hotel kot okrajni tožilec zastopati obtožbo pred okrožnim sodiščem. Tožilstvu je sodnica zato naložila, naj pooblastilo predloži do današnjega naroka.

Adlešičeva je danes na sodišče prišla v puloverju z napisom Queen (kraljica), kar verjetno ni naključje - Abramov je namreč na petkov narok prišel v puloverju z napisom King (kralj). Med današnjo obravnavo je Abramov, kot je opozorila novinarka Siola, ves čas gledal Adlešičevo.

Slednje je tožilstvo naredilo, a Grobelnik s pooblastilom danes ni bil zadovoljen. Menil je, da gre le za splošno in ne specialno pooblastilo, ki da ga narekuje zakon, ter da pooblastila ni podpisala prava oseba. Kičin je nasprotno predložil eno od sodb vrhovnega sodišča, iz katere po njegovih besedah izhaja, da je pooblastilo ustrezno. Sodnica se je z njim strinjala in ocenila, da so izpolnjeni vsi pogoji za nadaljevanje naroka.

Slednji se je nadaljeval z izjavo Adlešičeve glede krivde in možnostjo, da obramba in tožilstvo predlagata dodatne dokazne predloge. Odvetnik Adlešičeve je med drugim predlagal, naj sodišče v zadevi postavi nove izvedence, ki bi ocenili telesno in psihično zdravje Adlešičeve med in po dogodku (kot je znano, ji tožilstvo očita, da si je dala odrezati roko, da bi skupaj s sostorilci prejela odškodnino, medtem ko sama trdi, da je šlo za nesrečo). Napovedal je tudi pisni predlog, naj se Adlešičevi odpravi pripor, ker da ponovitvena nevarnost ne obstaja, kar sicer trdi tožilstvo.



Sodišče bo moralo o današnjih predlogih odločiti do začetka glavne obravnave, prav tako o predlogu po izločitvi nekaterih dokazov, ki sta jih že v petek podala Abramov (slednji je prav tako v priporu) in Colarič. Njuna obramba namreč zahteva izločitev nekaterih zapisnikov iz preiskave, ker da priče niso bile ustrezno poučene o njihovih pravicah. Colaričeva obramba tudi trdi, da ta slabo sliši in je duševno zaostal, kar da naj preverijo sodni izvedenci.

Marca letos je namreč odjeknila zgodba, da naj bi si Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po mnenju tožilstva je to naredila, da bi od zavarovalnic prejela visoko odškodnino, pri tem pa naj bi sodelovali tudi ostali obtoženi. Adlešičevo naj bi namreč življenjsko in nezgodno zavarovali pri petih zavarovalnicah. Če bi postala huda invalidka, bi ji po pisanju medijev skupno pripadalo kar 1.217.950 evrov odškodnine.

Adlešičevo, njenega partnerja Abramova, njegovo mamo Huskić Colaričevo in njegovega očeta Colariča obtožnica tako bremeni goljufije na škodo več zavarovalnic. Prvim trem grozi do osem let zapora, Colariču pa do dve leti zapora.