Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za rušitev soboškega župana Antona Štihca Cerarjeva falanga ne izbira sredstev

Deli na:
Za rušitev soboškega župana Antona Štihca Cerarjeva falanga ne izbira sredstev

Napoved, da bo v nekaterih občinah v predvolilnem času frčalo perje, se po svoje uresničuje tudi v Murski Soboti, in to v boju za županski položaj, za katerega se poteguje 9 kandidatov, kakor tudi za sedeže v mestnem svetu.  

Bliže so nedeljske volitve, večja je nervoza med Židanovimi SDjevci, ki so v nekdanjem policistu Aleksandru Jevšku našli osebo, s katero bi prekinili deset letno županovanje Antona Štihca. Predvolilne ankete mu ne kažejo dobro. Krepko zaostaja za Štihcem in tudi udeležba  ministrov Vebra, Židana in Kopač Mrakove, menda naj bi se v koaliciji dogovorili, da ministri vseh treh vladnih partneric z obiski terena stopijo v podporo svojim županskim kandidatom, na posvetih in okroglih mizah, Jevšku niso kdo ve kako pomagala. Je pač bivši policist, ki je v sedemletnem obdobju direktorovanja soboški Policijski upravi pustil tudi kar nekaj negativnih sledi, ki jih njegovi nekdanji sodelavci in drugi ljudje zlepa ne pozabijo.

In ker mu drugi krog ni zagotovljen, Štihcu se obeta zmaga že v prvem, sta SD in SMC sklenili pakt in združili moči. Jevšek se tako zadnji teden kampanje volivcem ponuja kot kandidat SD, čeprav ni član stranke in s podporo Cerarjeve SMC. Po  »bleščeči« policijski karieri, ki jo je pred skoraj 4. leti  pri petdesetih sklenil z upokojitvijo, je neuspešno kandidiral za državnozborskega poslanca na listi LDS svoje nekdanje šefice Katarine Kresal. Mnogi vedo povedati, da sta si bila Jevšek in Kresalova zelo blizu. Tudi ob aferi Baričević naj bi za zdravnikovo smrt prej zvedela ministrica Kresalova kot pa Jevškov direktor Veniger. Čeprav ni pustil »prstnih odtisov« naj bi bil Jevšek motor najema Pogačnikove stavbe za NPU, kratko pa sta  potegnila le Kresalova in njen državni sekretar Lah, Jevšek pa elegantno v pokoj.

Zanimivo bi bilo vedeti, kako je na dejstvo, da jim je vrhovni šef Dejan Židan za županskega kandidata ponudil Aleksandra Jevška, reagiral Goran Milošević, območni šef SD za Mursko Soboto. Njegov brat, razvpiti zdravnik Zoran Milošević, zvezda kriminalističnih preiskav korupcije v zdravstvu, je skrbel in poskrbel za  vso slovensko politično smetano, od bivšega ministra Miklavčiča pa do Kučana. Tudi Goran Milošević  je bil predmet kriminalistične preiskave, ko naj bi mu nekdanji strankarski kolega Andrej Horvat za njegove »socialne« projekte uredil lep znesek nepovratnega denarja iz razvojnega zakona za Pomurje. Kako daleč je zadeva, ni znano, ker naj bi imel vse niti v rokah  Zoranov in Goranov oče Vlado Milošević, upokojeni visoki oficir SV, menda s še vedno izjemno dobrimi zvezami z vojaškim obveščevalnim omrežjem, pa tudi z nekdanjim predsednikom Milanom Kučanom?  Zato ne preseneča, da je javno stopil v bran nekdanjemu vojaškemu obveščevalcu Antonu Peinkiherju, ko je ta blatil Janeza Janšo, da je razoroževal TO, sam pa naj bi še zatrjeval, da ga je hotel Janša ubiti. No, Vlado Milošević na listi Desusa v Murski Soboti kandidira za mestnega svetnika.

Prispevek Cerarjeve falange za izvolitev Aleksandra Jevška za župana Murske Sobote se je pokazal v okrepljenem medijskem blatenju sedanjega župana Antona Štihca, njegove Modre liste in liste SDS, ki je podprla Štihca. Gonilna sila  blatenja je sedanji občinski svetnik Robert Celec, nekdanji član SDS in novopečeni član SMC, sicer pa direktor javnega zavoda RIC Rakičan, ki ga je zaradi netransparentnosti poslovanja ovadil župan Štihec. Tako ali drugače Celec obvladuje spletni portal Pomurec.com, pa tudi glasilo mestne občine Soboške novine, v obeh  je urednik Tadej Buzeti, ki niti javno ne skriva antipatij do Štihca. Pomurec.com je s svojimi antištihčevskimi prispevkiv zadnjih dneh pred volilnim molkom postal medijska greznica. Na ponedeljkovem soočenju županskih kandidatov za zasebno TVAS je Tadej Buzeti Štihca pobaral, ali ne bi moral biti ob tem času na zaslišanju na Državnem tožilstvu.

Da se Štihec izogiba tožilstvu, je sledil prispevek na Pomurcu. Privoščil si je intervju z lastnim bratom Jernejem, asistentom na Fakulteti za upravo,  ki je v pogovornem pamfletu izjavil,  »Če trenutnega župana Antona Štihca izmerim oziroma pretehtam na vsakem izmed naštetih kriterijev, bi lahko dodelil oceno v smislu – »ni primeren«. Še dlje pa je šel sam Robert Celec, v zgodnjih jutranjih urah je, skrit v koruzni njivi, čakal na kandidata SDS za mestnega svetnika Silva Jakoba, ga fotografiral v domači halji in s tem hotel dokazati, da ne živi v kraju prijavljenega stalnega bivališča. Vrhunec pa je objavljena javnomnenjska »anketa«, po kateri naj bi se drugi krog obetal Jevšku in Jasmini Opec, podpredsednice na državnozborskih volitvah propadle SLS, Štihec pa naj bi zbral le nekaj glasov.

Kandidacijski listi SD in SMC za soboški mestni svet sta polni oseb, ki bi Štihca utopile v žlici vode. Tu je dvojica nekdanjih LDSovcev, Mitja Slavinec in Marjan Gujt, tu je Vlasta Temlin, direktorica soboškega Fursa, ki je ovadila Antona Štihca, tu je tudi Goran Milošević, Matjaž Durič, čigar soproga tožilka vodi kazenski postopek zoper Štihca….skratka, v Murski Soboti bo letelo perje!