oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Za opozicijo je Trop Skaza še en fiasko premierke Bratuškove

Deli na:
Za opozicijo je Trop Skaza še en fiasko premierke Bratuškove

Foto: Bobo

Ob odstopu ministrice Alenke Trop Skaza so v opoziciji kritični zlasti do kadrovanja v vladi. Po oceni poslanke SDS Alenke Jeraj vse deluje zelo neresno. Prvak SLS Franc Bogovič pravi, da gre za še enega od fiaskov premierke in koalicije. Predsednica NSi Ljudmila Novak pa meni, da imenovanja očitno nista dobro premislili ne Trop Skaza ne premierka.

Jerajeva je danes v DZ navedla, da problemi v zdravstvu niso od včeraj, ter da se v zdravstvu obrača tudi zelo veliko denarja. Tako bi "od predsednice vlade Alenke Bratušek pričakovali, da izbere res kompetentne ljudi, ne pa da nekdo kandidira in je en mesec minister", je dejala.

Ob navedbah Trop Skaze, da so razlogi za njen odstop tudi pritiski nanjo, Jerajeva odgovarja, da se lahko vprašamo, za kakšne pritiske gre. "Mi smo kandidatko za ministrico na hearingu vprašali, kaj bo naredila, če jo bo poklical Zemljarič, Isajlovič, Miklavčič ... Pravega odgovora ni imela, očitno se je nekaj takega zgodilo. Nas skrbi to, da očitno nekomu ustreza, da vodstva na ministrstvu za zdravje ni, ker se seveda potem lahko mimo oči javnosti odvijajo drugačni posli," pravi Jerajeva in dodaja, da očitno premierka temu področju namenja premalo pozornosti. Tudi od PS je precej neodgovorno, da predlaga človeka, ki potem obupa po enem mesecu, je navedla.

Bogovič ocenjuje, da to, kar se dogaja z ministri, kaže na nezrelost in neodgovornost. Hkrati pa dokazuje, kaj prinašajo novi obrazi v slovensko politiko. Kot dodaja, je nov obraz v politiki tudi Alenka Bratušek, ki "ne zna voditi vlade oziroma ne zna sestaviti ekipe, ki bi vedela, kaj hoče, predvsem pa, da bi vedela, da je politika služenje ljudem, ne pa služenje denarja".

Področje zdravstva je odgovorno področje, ki je nujno potrebno konsolidacije, reformnega posega, pravi Bogovič. Spomnil je, da je že prejšnji minister Tomaž Gantar dejal, da so ključni problem močni lobiji pa tudi, da vlada enostavno nima dorečenega koncepta. Če bo vlada delovala tako zmedeno, kot deluje zdaj, enostavno ne bo moč izpeljati nobene reforme, ne glede na to, kdo bo minister, pravi Bogovič.

"Mislim, da so to zelo, zelo slaba sporočila za slovenske državljane, ker v času, ko se država spopada z veliko krizo, ko imamo velike težave tudi na zdravstvenem področju, imamo ministrico, ki tako rekoč pride na izlet v vlado in potem po takem kratkem času tudi ta stolček zapusti," pa je dejala Novakova.

Meni, da bi se morala Trop Skaza ob nastopu funkcije zavedati, kakšno nalogo sprejema. Po njenem mnenju se je tokrat izkazalo, da sta posel in denar pomembnejša od ljubezni do domovine. Trop Skazova je očitno spoznala, da s svojim ministrovanjem škoduje pri poslih svojega moža, je novinarjem v DZ še navedla Novakova.