Revija Reporter
Slovenija

Za koga je razvpiti odvetnik Miro Senica kupil bodočo banko?

STA

25. maj. 2018 12:28 Osveženo: 12:34 / 25. 5. 2018

Deli na:

V Lonu, ki čaka na dovoljenje za spremembo iz hranilnice v banko, se danes izteka drugi krog dokapitalizacije. Interes so po navedbah Lona izrazili nekateri večji vlagatelji iz Slovenije in Evrope, rezultati bodo znani v ponedeljek. V prvem krogu so obstoječi delničarji vplačali 21.658 delnic ali nekaj več kot polovico razpisane emisije.

Razpisana emisija znaša 40.000 delnic. V prvem krogu je 50 največjih delničarjev, ki je imelo predkupno pravico, do 9. aprila vplačalo 54 odstotkov od celotne emisije 40.000 delnic. "To predstavlja uspešno dokapitalizacijo glede na potrebe po kapitalski ustreznosti," so navedli v Lonu.

V drugem krogu so interes za vpis preostalih novih delnic izrazili nekateri večji vlagatelji iz Slovenije in Evrope. Ker so izrazili zaskrbljenost zaradi kratkega roka, je Lon trajanje drugega kroga in s tem ponudbo novih delnic podaljšal do danes.

Po pisanju nekaterih časnikov naj bi se za vstop v lastništvo Lona zanimal Petrol, ki po nakupu podjetja MBills ne skriva ambicij za vstop na bančni trg. A, kot danes piše portal Siol, se ta za nakup ni odločil, saj je ocenil, da v Lonu ne bo mogel dobiti prevladujočega lastniškega položaja.

Nova lastnica Lona pa naj bi po navedbah Siola postala Odvetniška pisarna Mira Senice, česar pa Senica za portal ni želel ne potrditi ne zanikati. Iz virov blizu odvetniške pisarne pa je Siol dobil informacijo, da so delnice kupili v imenu tretje osebe.