favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vzporedna oblast: Kučan, Golobič, Pečečnik - kdo vse iz ozadja vleče niti in spodkopava vlado Roberta Goloba

Deli na:
Vzporedna oblast: Kučan, Golobič, Pečečnik - kdo vse iz ozadja vleče niti in spodkopava vlado Roberta Goloba

Kdo vse iz ozadja vleče niti in spodkopava vlado Roberta Goloba: Milan Kučan, Gregor Golobič, Jaša Jenull, Blaž Brodnjak in Joc Pečečnik. - Foto: Primož Lavre, STA

Poleg opozicije ima premier Robert Golob svoje nasprotnike tudi v svojem političnem bloku, ki so podprli njegov prihod na oblast, da bi se znebili prejšnjega premierja Janeza Janšo, zdaj pa ga od njega pričakujejo, da bo plesal po njihovih taktih.

Najbolj vidno je to v primeru zdravstvene reforme, ki jo skušajo narekovati vplivni posamezniki pod krinko civilne družbe. Podobno so se vmešavali tudi v druge levosredinske vlade, ki so jih vodili novi obrazi. Prejšnje tri so se zato predčasno poslovile. Tudi Golobovega naslednika neuradno že iščejo.

Vse dokler je obstajala nevarnost Janez Janša, je premier Robert Golob užival mir tako imenovane civilne družbe. Potem ko je SDS izgubila še predsedniške volitve in trojni referendum, pa se je začelo.

Najprej je odstopila notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je premierja obtožila političnih pritiskov nanjo in na policijo. Bila je izbranka zakulisne politike, ki jo je po njenem odstopu tudi branila in skupaj z njo napadala premierja Goloba.

Razkrivamo, kdo vse spada v oranžni milje, ki levosredinskim strankam ponuja svoje kandidate in ideje, pogostokrat pa tudi posle.



Pišemo, kdo zlorablja Jašo Jenulla, Teo Jarc in druge aktiviste civilnodružbene skupine Glas ljudstva, ki s protestnimi shodi izsiljuje vlado s svojimi rešitvami glede zdravstvene reforme.

Kdo vse spada v Kučanov krožek in kakšen je vpliv prvega predsednika države na aktualno politiko; kdo se med gospodarstveniki ponuja za mandatarja in kdo skuša iz ozadja vplivati na desnico.

Politolog in nekdanji prvak SD Igor Lukšič pa pojasnjuje, zakaj tako imenovani levi kapital ne podpira levosredinskih strank, ampak zgolj svoje parcialne kapitalske interese.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24