zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vstopnice za Slovenijo tudi tik pred tekmo

Deli na:
Vstopnice za Slovenijo tudi tik pred tekmo

Uvodni dan evropskega prvenstva v Celju je minil v znamenju prve zmage Slovenije in izjemnega navijaškega vzdušja. Idilično podobo je skazilo le nekaj prostih mest v dvorani. Organizatorji poudarjajo, da je vstopnice še vedno možno dobiti tudi tik pred tekmo. Blagajna pred dvorano Arena Celje se vsak dan odpre ob 12. uri.

Že dolgo je znano, da so tekme slovenske košarkarske reprezentance v prvem delu EP razprodane, vseeno pa je z malo vztrajnosti in dobre volje še vedno moč priti do dragocenega lističa. Po pravilih ima namreč Fiba Europa za vsako tekmo na voljo nekaj sto vstopnic, ki jih podeli partnerjem oziroma pokroviteljem, kot se je izkazalo v sredo, pa vsi njeni gostje vendarle ne pridejo na tekmo. Zato lahko Fiba Europe te vstopnice da v prodajo tudi le nekaj minut pred začetkom srečanja.

Predstavnik za javnost lokalnega organizacijskega komiteja Anže Blažič poudarja, da so vse vstopnice, ki so jih imeli na voljo, dali v prodajo. Za tekmo s Češko je bilo teh nekaj deset, od tega jih je bilo nekaj možno kupiti tik pred tekmo. "Tistih nekaj stolov, ki so bili nezasedeni, je bilo verjetno rezerviranih za pokrovitelje Fiba Europe. A očitno vsi niso prišli na tekmo. S Fiba Europe se bomo dogovorili, da nam preda te vstopnice, tako da jih bodo lahko ljubitelji slovenske reprezentance dobili tudi neposredno pred tekmo," pravi Blažič.



Sicer pa so v lokalnem organizacijskem odboru navdušeni nad vedenjem navijačev pred, med in po tekmi. Navijaško središče pred dvorano je bilo polno že nekaj ur pred začetkom tekme Slovenija - Češka, zabava z glasbo in v večini pivom pa je minila brez incidentov. "Gledalci so upoštevali naša navodila in na tekmo prišli pravočasno ter z javnim prevozom. Ob osmih zvečer so pričeli hoditi v dvorano, tako da hude gneče navkljub poostrenim varnostnim ukrepom pred dvorano ni bilo," še pravi Blažič.

Po zmagi Slovenije se je zabava pred dvorano za tiste najbolj vztrajne nadaljevala in končala ob 2. uri zjutraj, ko morajo navijaška središča po zakonu, ki velja za to prvenstvo, zapreti vrata.