Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

love-island1 Svet24.si

Za 13 milijonov evrov lahko kupite del znamenitega...

sds, janez janša, Necenzurirano

To je slovenski Watergate. Kaj bomo zdaj? ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vsi smo veseli, da bo Miro Cerar postal še tretjič očka, le njegova prejšnja družina ne

Deli na:
Vsi smo veseli, da bo Miro Cerar postal še tretjič očka, le njegova prejšnja družina ne

Novica je zelo razveselila slovensko javnost, mnogo manj pa njegove družinske člane. - Foto: Mediaspeed, BOBO, Primož Lavre

Po poročanju revije Zvezde bo zunanji minister Miro Cerar prihodnje leto še tretjič postal očka. Prva dva otroka, Eva in Miha, ki sta zdaj že polnoletna, sta se mu rodila v zakonu z bivšo ženo Danico, tretjega mu bo povila sedanja partnerica, 37-letna Mojca Stropnik. Cerar bo ob rojstvu otroka star 56 let.

Novica je zelo razveselila slovensko javnost, zlasti ljubitelje tračev, mnogo manj pa njegove družinske člane. Kot je slišati, naj bi jo precej nezadovoljno sprejela Cerarjeva otroka iz prejšnjega zakona, saj naj bi jima oče obljubljal, da ne namerava imeti še tretjega otroka. Potem pa sta v medijih prebrala, da bosta dobila polbratca ali polsestrico.

Tudi z njegovo precej mlajšo partnerico naj ne bi bila v najboljših odnosih, saj menda dvomita o iskrenosti njene ljubezni. Čeprav sta se bežno poznala skoraj dvajset let, ga je ujela, ko je postal premier. Bil je njen profesor na pravni fakulteti, do diplome pa je potrebovala skoraj dvajset let. Brez Mira bi bila nepomembna pravnica iz vasice nad Šentjurjem.

Miro je sicer že dolga leta ločen od druge žene Danice, za tem je imel partnerico Vesno Arnšek iz Krškega, s katero pa se je razšel leta 2016, kmalu po tem, ko je prevzel vlado. Nato so krožile zgodbe o spremljevalkah v vladi, dokler se ni javno pojavil s Stropnikovo, ki je prav tako delala v njegovem kabinetu.

Foto: Zvezde št. 45 - Zvezde št. 45

Kot je slišati, sta bila Cerarjeva otroka razočarana že ob njegovem vstopu v politiko, saj sta zaradi tega nenehno izpostavljena različnim pogledom in opravljanjem. Pred tem je bil njun oče spoštovana oseba in ugledni pravnik, zdaj pa si je ime umazal s politiko. Poleg tega je imel kot visoki politik precej manj časa zanju. Kako bo ob tem skrbel še za dojenčka?

Sicer pa se naši viri sprašujejo, zakaj je novica o nosečnosti Cerarjeve partnerice sploh prišla v medije. Noseča naj bi bila dva meseca, do rojstva se lahko še marsikaj zgodi, zato je bilo obveščanje javnosti najmanj nespametno. Zanimivo bo tudi videti, ali bo bivši premier svojo Mojco popeljal pred oltar, podobno kot se je po izgubi oblasti Janez Janša poročil z velenjsko zdravnico Urško Bačovnik.

Problem pa je v tem, da je Miro cerkveno še vedno poročen z Danico, od katere ga lahko ločita le Bog oziroma njegov namestnik na zemlji. Ali bo zanjo v kratkem prišla kakšna pošta iz Vatikana?