Revija Reporter
Slovenija

Vsebina študija vas bo navdušila, ugodna šolnina pa presenetila!

Reporter

26. avg. 2019 6:00 Osveženo: 12:52 / 26. 8. 2019

Deli na:

Vabljeni k vpisu dodiplomskega in magistrskega študija poslovnih ved na Fakulteti za pravo in poslovne vede.

Fakulteta za pravo in poslovne vede, ki deluje v okviru Katoliškega inštituta, vabi k vpisu za študijsko leto 2019/20 s kakovostnim programom študija, ugledom njenih predavateljev, pa tudi z zadnjo pridobitvijo od šolskega leta 2018/19 dalje: novimi, sodobno opremljenimi prostori.

Ob tem se poraja vprašanje, zakaj izbrati fakulteto, kjer je študij plačljiv? V primerjavi s tujino, kjer je to nekaj samoumevnega, v Sloveniji prevladuje mnenje, da študij mora biti brezplačen. Vendar pa le malokdo pomisli, da brezplačni študij dejansko ne obstaja. V vsakem primeru mora visoke stroške izvajanja študijskega programa nekdo poravnati.

In prav ljudje, ki načeloma najbolj oporekajo plačljivemu študiju, pozabljajo, da te stroške krijejo tudi sami, in sicer kot davkoplačevalci. Žalostno je, da privilegij brezplačnega študija ne velja le za pridne in delavne študente, marveč za veliko število mladih, ki se za študij odločijo, ker ne vedo, kaj bi počeli drugega in si tako želijo podaljšati brezskrbno mladost ali pa izrabiti študentski status za bolj konkurenčen, čeprav kratkotrajen vstop na trg dela.

Fakulteta za pravo in poslovne vede se je odločila za drugačen pristop. Z uvedbo šolnin si kot nekoncesionirana ustanova z javno veljavnimi programi želi privabiti resne in odgovorne študente, ki vedo, kaj hočejo in so za pridobitev novih znanj pripravljeni porabiti svoj čas in energijo. Hkrati velja poudariti, da so zneski šolnin na Fakulteti za pravo in poslovne vede že v polnem obsegu bistveno nižji od zneskov konkurenčnih, tako slovenskih kot tujih fakultet, s čimer FPPV odpira svoja vrata širšemu krogu mladih.

K izbiri študijskih programov na Fakulteti za pravo in poslovne vede pritegnejo tudi njihove odlike, predvsem sodobnost učnih vsebin, uporabnost znanj v praksi, etičnost v delovanju in zaposljivost diplomantov. Največja prednost je zagotovo delo v majhnih skupinah ter osebni, neposredni odnos s študenti. Tak način dela omogoča individualno prilagojen pristop, večji in hitrejši napredek posameznika. Študent ima tako možnost pridobiti specifično znanje, ki ga zanima s področij poslovnih ved, aktivno ga bo lahko uporabil tudi v praksi. Prenos kvalitetnih znanj omogočajo profesorji z dolgoletnimi praktičnimi izkušnjami tako v Sloveniji kot v svetu ter aktivno sodelovanje z uglednimi mednarodnimi fakultetami, na katerih lahko študentje tudi gostujejo v okviru programov ERASMUS in CEEPUS.

Če so vas ti razlogi prepričali, vabljeni k vpisu preko spletne strani www.fppv.si.