Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme: V noči na soboto sneg do nižin

Deli na:
Vreme: V noči na soboto sneg do nižin

Foto: Bobo

Danes bo na Primorskem in Notranjskem oblačno in megleno, ponekod bo občasno rosilo.

Pretežno oblačno bo tudi v delu osrednje Slovenije, drugod bo še delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, v severni Sloveniji okoli 3 °C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo na zahodu okrepile in razširile nad osrednjo, proti večeru pa na vso Slovenijo. Meja sneženja bo večinoma med 800 in 1200 m nadmorske višine, zvečer se bo pričela spuščati. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 7, ob morju 9, najvišje dnevne v severozahodnih krajih od 1 do 4, drugod od 5 do 9, ob morju do 12 °C.

OBETI

V noči na soboto se bo meja sneženja spustila do nižin. V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo zapihal severni veter, na Primorskem že zjutraj zmerna burja, ki bo popoldne ponehala. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo na zahodu znova pooblačilo.

VREMENSKA SLIKA

Območje visokega zračnega tlaka nad Alpami in našimi kraji slabi. Vremenska fronta je dosegla zahodno Evropo, pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnimi vetrovi topel in postopno bolj vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije ter v zahodni Hrvaški in ob severnem Jadranu pretežno oblačno. Drugod bo precej jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno.

Jutri se bo pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Deževalo bo v krajih zahodno in južno od nas, zvečer pa se bodo padavine razširile na vse sosedje pokrajine. Pihal bo jugozahodni veter.